Direct naar hoofdmenu / zoekveld

Raadsvragen

RaadsvragenOm zijn controlerende taak goed te kunnen uitoefenen heeft een raadslid het recht om het college of de burgemeester vragen te stellen. Dit recht is vastgelegd in de gemeentewet en is verder uitgewerkt in het Reglement van orde voor de vergaderingen van de gemeenteraad van Zeist.

 

In dit Reglement is in artikel 37 het recht opgenomen om vragen aan het college of de burgemeester te stellen waarvan de antwoorden aan de orde worden gesteld in een raadsvergadering. In die vergadering kan dan op het antwoord worden gereageerd. Er kan worden gekozen voor mondelinge beantwoording of schriftelijke. In geval van mondelinge beantwoording komt de vraag meestal in de eerstvolgende raadsvergadering aan de orde. Schriftelijke beantwoording duurt meestal wat langer: maximaal 1 maand.

 

 

Dit artikel wordt vooral gebruikt voor “formele�? vragen met een politieke lading.Daarnaast is het ook mogelijk om meer technische vragen te stellen aan het college. Deze vragen worden over het algemeen ambtelijk afgedaan en komen niet aan de orde in de raadsvergadering.Een actueel overzicht van raadvragen kunt u hier vinden: OVERZICHT

 
Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken