Bedrijvigheid

Heeze-Leende is een ondernemende en economisch krachtige gemeente met een goede mix tussen wonen, werken en recreëren. 

De gemeente bestaat uit vier woonkernen: Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp. Samen wonen hier ruim 15.000 inwoners. Met de autosnelwegen A2 en A67 is de externe ontsluiting prima. De gemeente is omgeven door mooie en uitgestrekte natuurgebieden. Heeze-Leende heeft een goede bereikbaarheid door de aansluitingen op de autosnelwegen A2 en A67. De Hightech Campus en Eindhoven Airport liggen op 10 -15 autominuten. Ook Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Venlo, Duitsland, Maastricht, Aken en Antwerpen zijn goed bereikbaar vanuit Heeze-Leende.

Bekijk Heeze-Leende op de kaart; dit is het postcodegebied 5591 (Heeze), 5595 (Leende) en 6029 (Sterksel).

In Heeze-Leende zijn veel kleinschalige bedrijven gevestigd. Industrie is vooral geconcentreerd op het industrieterrein de Poortmannen in Heeze en op kleinere schaal op de Breedvennen in Leende. De agrarische sector is erg belangrijk en biedt veel werkgelegenheid. 

Er zijn enkele instellingen van bovenlokale aard: epilepsiecentrum Kempenhaeghe, conferentiecentrum Kapellerput, het Varkens Innovatiecentrum (onderdeel van WUR) en Edufax.

In totaal bieden bedrijven, instellingen en onderwijs ongeveer 5.500 banen.

Feiten & cijfers

Bekijk de cijfers van vestigingen en werkgelegenheid voor onze gemeente op LISALISA is een databestand met gegevens over alle vestigingen in Nederland waar betaald werk wordt verricht. De kerngegevens per vestiging hebben een ruimtelijke component (adresgegevens) en een sociaal-economische component (werkgelegenheid en economische activiteit).

Meer informatie?

Bekijk het dynamisch economisch beleidsplan en activiteitenprogramma 2014 - 2018.

Lees links in het menu meer over de bedrijvigheid in onze gemeente per thema.