Horeca en detailhandel

Horeca

Restaurants en (eet)cafés zijn er volop in het Bourgondische Heeze-Leende. Of u nu gezellig wilt aanleggen in afritsbroek of dineren in stijl? Er is voor ieder wat wils. Van bruin café tot sterrenrestaurant! Ook zijn er volop overnachtingsmogelijkheden in de gemeente. Variërend van een conferentiecentrum voor congressen, workshops, cursussen en vergaderingen, een bedrijfsuitje of een spetterend feest, een luxe designhotel tot natuurcamping middenin de bossen en B&B.

Heeze-Leende ontvangt u graag!

Detailhandel

Heeze biedt een groot winkelaanbod voor dagelijkse boodschappen met enkele supermarkten en een relatief sterk en goed gesorteerd winkelbestand. Aantrekkelijk voor inwoners, dag- en verblijfsrecreanten en ondersteunt de levendigheid en bedrijvigheid. Het grote aanbod non-food is opvallend. Het winkelaanbod heeft een boodschappenfunctie voor de eigen kern en omliggende kernen. De winkels zijn vooral gelegen in het centrum aan de Kapelstraat en Jan Deckerstraat en zijn goed bereikbaar.

Leende heeft een bescheidener aanbod; het aanbod heeft vooral een lokale functie voor dagelijkse boodschappen. De detailhandel is kleinschalig en verspreid over de kern met enkele clusters aan de Margrietlaan en Valkenswaardseweg. De winkels zijn goed bereikbaar.

Zowel Sterksel als Leenderstrijp hebben een dorpswinkel met een lokale functie.

Bekijk de detailhandelsvisies.