Natuurgebieden

logo de groote heide

Heide mist

Natuurpark De Groote Heide

Natuurgrenspark De Groote Heide is een gebied van 6000 (!) hectare prachtige natuur, dat is zo’n 12.000 voetbalvelden met heide, bossen, vennen en riviertjes. Van de groene zuidkant van Eindhoven tot in het Belgische Neerpelt. Zes gemeenten (Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, Heeze-Leende, Neerpelt en Valkenswaard) werken samen door hun natuur te koesteren en er meer bekendheid aan te geven.

Achttien natuurgebieden worden één

De Groote Heide bestaat uit maar liefst achttien natuurgebieden in Nederland en België. Samen vormen ze Natuurgrenspark De Groote Heide.

Actief in De Groote Heide

In De Groote Heide kun je eindeloos wandelen, fietsen, hardlopen, wielrennen, paardrijden en mountainbiken, maar bovenal genieten van de prachtige natuur. Naaldbossen worden afgewisseld met heidegebieden en er leven veel verschillende diersoorten in het Brabants (NE) en Limburgs (BE) landschap. 

fietsenwandelenkids spelen

Fietsen recreatief                                     Wandelen                               Met de kinderen

Kom een keer naar De Groote Heide en beleef de natuur, rust, ruimte, eindeloze uitzichten en neem een hapje en drankje op een terras in de buurt. 

Download een overzichtskaart van De Groote Heide of ontdek via Google Maps op de website alle mogelijkheden. Op de website van De Groote Heide kunt u veel informatie vinden.