Providentia

'De Vrije Ruimte van Providentia' is een bijzondere naam voor een buitengewoon bouwproject in het Noord-Brabantse Sterksel. Een grootse, landelijke plek om te wonen. Een gebied met hoofdrollen voor  groen, ruimte en intermenselijk respect. Het leefgebied wordt ingericht voor koopwoningen (al vanaf 139.500,- euro VON) en zorgwoningen, die naast elkaar bestaan.  De Vrije Ruimte biedt alle ruimte om volop te genieten van de mooie dingen van het leven. Een plek om tot rust te komen, je eigenheid weer even te ervaren, maar ook te kunnen genieten, ontspannen en ontmoeten. Heerlijk op jezelf of samen met anderen. Als aanvulling op het innemende panorama bedienen de aanwezige voorzieningen de algehele levendigheid, het vrijetijdsplezier en de ontmoetingsmogelijkheden.

De locatie ‘De Vrije Ruimte’ behoort bij het grondgebied van ‘Providentia’ waar expertisecentrum Kempenhaeghe zorg verleent aan zo’n 175 bewoners. Voor deze groep worden 35 zorgwoningen gebouwd. Daarnaast is er ruim plek voor ongeveer 180 marktwoningen, verschillend van formaat, opzet en elan, maar met als grote gemeenschappelijke deler ’landelijkheid’. De eerste bouwwerkzaamheden van de markt- en zorgwoningen zijn gestart.

In ‘De Vrije Ruimte’ bepalen mensen zelf hoe zij willen wonen en leven en hoe ze de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘zinvol leven’, ‘landelijk leven’ en ’onthaasten’ samen willen invullen. Deze kernwaarden vormen de ruggengraat van het concept De Vrije Ruimte en ze leggen de basis voor een andere en nieuwe manier van wonen die wordt gekenmerkt door ‘een hoogwaardige openbare ruimte’, ‘onderscheidende woonmilieus’, ‘uitstekende services en voorzieningen’ en ‘betaalbaarheid’.

Kijk voor meer informatie over de plannen in deze prachtige nieuwe woonwijk op de website www.devrijeruimtevan.nl. De eerste woningen zijn inmiddels verkocht en de bouw is gestart. Maar het betreft een langjarig project, dus is nog lang niet alles uitgewerkt. Daardoor zijn er nog volop mogelijkheden. Geïnteresseerd? Meldt u zich dan aan via de website www.devrijeruimtevan.nl. U blijft dan op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen.