Verkeersweken op de basisscholen: theater, rappen, vloggen

In week 44 en 45 zijn het Verkeersweken op alle basisscholen in onze gemeente. Er wordt in deze weken extra aandacht besteed aan veiligheid en gedrag in het verkeer. Iedere groep natuurlijk op eigen niveau. We vinden het als gemeente een heel belangrijk onderwerp en geven daarom (samen met de provincie Overijssel) subsidie aan de scholen om dit goed op te kunnen pakken.

Zo zijn er voor de jongste groepen bijvoorbeeld theatervoorstellingen. Maar ook de ANWB komt langs met de Streetwise voor de iets oudere kinderen en de hoogste groepen gaan een vlog maken over het gevaar en gebruik van smartphones op de fiets en ze maken een rap over hoe je uit de dode hoek van een vrachtwagen blijft. Op leuke en spelenderwijs leren kinderen op deze manier alles over veilig verkeer.

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg wordt aangeleerd hoe ze zich veilig in het verkeer gedragen. De school, kinderopvang en peuterwerk besteden hier vaak al aandacht aan, maar tijdens de Verkeersweken nog meer. Ook ouders spelen een belangrijke rol. Voorbeeld doet goed volgen. Met elkaar zorgen we ervoor dat onze kinderen veilig over straat gaan.

Iets melden?
Deel dit
Mail
Bellen