Reguleren van deeltijdwonen - tweede woning

Op 28 juni 2018 heeft de gemeenteraad besloten om deeltijdwonen, zo snel als mogelijk, te gaan reguleren. Het college heeft daarom een plan van aanpak vastgesteld op welke wijze en vanaf welk moment deeltijdwonen kan worden gereguleerd.

<h1>Reguleren van deeltijdwonen - tweede woning</h1>

Huisvestingsverordening

Sinds 1 juli 2015 is deeltijd wonen (= het gebruiken van een reguliere woning als tweede woning) overal op Schouwen-Duiveland zonder vergunning toegestaan. Vóór 1 juli 2015 mocht dit alleen al de eigenaar een onttrekkingsvergunning had.

Dit beleid gaat veranderen: Het college heeft op 4 september 2018 besloten om de raad voor te stellen deeltijd wonen te gaan verbieden door het invoeren van een Huisvestingsverordening. Hierover is de raad geïnformeerd met een raadsbrief. U kunt deze raadsbrief nalezen op: https://schouwenduiveland.raadsinformatie.nl/modules/1/ingekomen_stukken/view 

Een Huisvestingsverordening moet door de raad worden vastgesteld, waarbij belanghebbenden voorafgaand aan dit besluit hun zienswijze kunnen indienen tijdens een schriftelijke inspraakprocedure (planning november/december 2018). De inspraakreacties worden meegenomen bij de vaststelling van de verordening door de raad (planning januari/februari 2019).

Heeft u vragen over het reguleren van deeltijdwonen, dan kunt u contact opnemen met mevr. P. van der Wekken: 0111-452240 of via de email: [email protected].