De week van... D66 raadslid Remi Moes

logo

De week van... D66 raadslid Remi Moes

Regelmatig vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze keer het woord aan D66 raadslid Remi Moes. 

Keek op de Week

 
-Als ik op de maandag beneden komt zit Soof, onze zwarte hond, op mij te wachten. Met een vrolijke kwispel begroet zij mij.  De week is weer goed begonnen. Mijn vrouw moet vroeg in Meppel zijn voor haar werk en daarom breng ik de kinderen naar school. Daarna een wandeling met Soof. Baloerveld, Drentse aa, Asserbos, Baggelhuizerplas, wat kan ik genieten van de natuur in en rondom Assen. Na een halve werkdag bij Horizon begeleiding, een organisatie die gespecialiseerde begeleiding biedt voor kinderen en jongeren met o.a. autisme, adhd, angst en stemmingsproblematiek haal ik mijn kinderen van school en breng ze naar hockey. Fanatiek met bezwete koppies zie ik ze werken aan hun samenspel en het verbeteren van hun techniek.  ‘s Avonds werk ik me zelf in het zweet tijdens de bootcamp. De 16 km CaveManrun in Exloo komt eraan. Ik ben er klaar voor.

-Dinsdagmorgen neem ik deel aan een “wikken en wegen sessie” bij de Werkwereld. Tijdens deze sessie maken we inzichtelijk wat de opbrengst van de samenwerking is. ’s Middags komt een buurjongen langs en bespreken wat hij zou kunnen gaan doen om zijn tussenjaar nuttig te besteden. Met kennis vanuit mijn netwerk binnen Assen stel ik hem vragen en breng hem op ideeën. Hij gaat enthousiast de deur weer uit. Omdat ik mee mag doen aan een meerdaagse training van d66 in Driebergen vul ik ’s avonds een assessment in. Naast het invullen van persoonlijkheidsvragen mag ik ook blokjes, rondjes en stippen ordenen. Na vier uren intensief puzzelen ben ik klaar. Gelukkig valt de uitkomst mij niet tegen.

-Woensdag aan het eind van weer een werkdag eet altijd onze buurvrouw mee. Zij neemt een lekker toetje mee. Fijn om wat voor elkaar te kunnen betekenen en ook gewoon heel gezellig. Na het eten komen een aantal actieve leden en potentiele nieuwe raadsleden en bespreken we het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het is altijd erg inspirerend om samen, met de benen op tafel, na te denken over kansen en mogelijkheden die wij zien voor onze stad Assen. De kinderen willen graag gastvrouw en gastheer spelen en zetten koffie en thee voor het bezoek.

-Donderdag start ik met een vergadering van Horizonbegeleiding. Daarna heb ik gesprek met de directie waarin ik bespreek op welke wijze ik invulling zou kunnen gaan geven aan mijn nieuwe adviserende rol binnen de organisatie. Vervolgens drink ik met een college raadslid een kopje koffie om hem bij te praten omdat hij een tijd afwezig is geweest. Vervolgens gaan we naar het afscheid van de directeur van de Nieuwe Kolk en komen we terecht ik een bomvolle zaal met genodigden. Luisterend naar alle verhalen ben ik onder de indruk van wat Hilco de afgelopen zeven jaar voor ons Theater heeft betekend. ’s Avonds om half acht is de raadsvergadering. Deze keer heb ik zelf geen bijdrage maar luister ik naar wat de andere raadsleden inbrengen.

-Vrijdag heb ik s’ morgen nog een afspraak met een jongere. We gaan samen een rondje hardlopen om hem zo letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen en hem ook te leren om zijn eigen grenzen aan te geven. Daarna ga ik direct door naar Driebergen. Daar start de training  met een indrukwekkende sessie. We worden meegenomen in de wereld van iemand die bijna blind is en ervaren hoe het is om te vertrouwen op onze andere zintuigen. De volgende dag staat een persoonlijk assessment, persoonlijke presentatie en een rollenspel op het programma. Aan het eind van de dag ben ik moe maar voldaan, ik stap in de auto en reis terug naar Assen.
Als ik thuis kom is het al donker. Ik doe de deur open en daar zit Soof alweer vriendelijk op mij te wachten.