De week van... VVD raadslid Martin Rasker

logo

De week van... VVD raadslid Martin Rasker

Regelmatig vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze keer het woord aan VVD raadslid Martin Rasker.  

Het is vandaag tweede paasdag, een vrije dag met niet al te fraai weer, een mooi moment om de toegezegde tekst voor deze rubriek aan het beeldscherm toe te vertrouwen. Terugkijkend op de afgelopen week zijn er genoeg zaken gebeurd om de rubriek te vullen.
 
Op maandagavond 10 april had ik een leuke bijeenkomst met de raadswerkgroep Omgevingswet. Naast de gebruikelijke agenda stond er deze keer ook verrassend een ‘escaperoom’ op het programma. Dit bleek een ‘serious game’, georganiseerd voor de ambtelijke organisatie. Hier mochten wij als raadswerkgroep ook even van proeven. Een leuke workshop waarin we hebben ervaren dat de invoering van de Omgevingswet niet alleen een juridisch-technische operatie is, maar zeker ook effect heeft op de wijze van werken en samenwerken binnen de gemeente en met andere organisaties.
 
De dinsdagvond was druk, maar liefst drie bijeenkomsten waar ik graag bij aanwezig wilde zijn. De avond begon om 19:00 uur met de presentatie van Iceworld in de raadszaal. Daarna verplaatste bijna de gehele zaal zich naar Podium Zuidhage voor de publieke presentatie van de visie op de ontwikkeling van onze binnenstad. Een enthousiaste presentatie door ondernemers, vastgoedeigenaren, de cultuursector en de gemeente.
Na deze twee bijeenkomsten kon ik ook nog aansluiten bij een bijeenkomst van mijn eigen partij de VVD. We hadden in Liff een ongedwongen bijeenkomst met een aantal inwoners.  Leuke gesprekken met mensen die geïnteresseerd meedenken over de ontwikkelingen in Assen. Inspirerende vragen en mooi om te merken dat een aantal ook als wel actiever als (potentieel) raadslid aan de slag wil.
 
Op woensdagavond de mooie voorstelling “Paaz” bijgewoond in DNK. Als raadslid moet je mijns inziens deze culturele voorziening in Assen actief steunen door een regelmatig bezoek. Tip: wordt ‘vriend’ van DNK en neem daarbij een ‘Kleine Zaal Kaart’ (als ‘vriend’ ook nog eens met korting). Hiermee kun je voor een heel schappelijk jaarbedrag alle voorstellingen in de Rabozaal bezoeken. Heerlijke manier om zo ook eens aangenaam verrast te worden door voorstellingen of artiesten waar je anders misschien niet zo snel naar toe zou gaan.
 
Op witte donderdagavond was ik gewoon (?) thuis en heb vanaf de bank gekeken naar “The Passion”. Deze keer opgevoerd in de gemeente Leeuwarden. Ik heb de afgelopen jaren bij deze gemeente gewerkt en daarom was het, naast het muziekspektakel, fijn om bekende plekken vanuit de stad te herkennen.
 
Tenslotte de vrijdag. Deze vrijdag is het Goede vrijdag en die heb ik maar gelijk omgezet in een vrije dag. Een mooie inleiding op een extra lang paasweekend. De week ten slotte afgesloten met een cabaretvoorstelling in DNK, om vervolgens met de familie van het  paasweekend te genieten.