Het debat van de nationale School!Week

logo

Het debat van de nationale School!Week

Op vrijdagmiddag 17 maart opende het Stadhuis haar deuren van de raadzaal voor een bijzonder debat. Dit keer kreeg het basis- en middelbaar onderwijs de gelegenheid om te debatteren. Het Dr. Nassau College, Plateau Openbaar Onderwijs Assen en PrO Assen vaardigden elk een aantal leerlingen af om hun stem te laten horen. Het debat was georganiseerd in het kader van de jaarlijks terugkerende campagne ´School!Week´. Het thema van dit jaar is: Welkom op mijn school!

De opzet van het debat had een uniek karakter. De eerste stellingen van het debat konden de leerlingen van tevoren voorbereiden. De middelbare scholieren mochten aftrappen zodat de basisscholieren een voorbeeld aan hen konden nemen. Tijdens de tweede ronde mochten de basisscholieren het woord overnemen. De laatste stellingen werden door de basisscholieren ter plekke voorbereid met behulp van de middelbare scholieren en de raadsleden.

Wethouder Maurice Hoogeveen was van de partij om feedback op de leerlingen te geven. ´Het was een mooi inhoudelijk debat en het is goed dat je zaken op jezelf betrekt´, aldus de wethouder. Het motto van de School!Week ´Ik ben welkom´ is dan ook goed doorgedrongen bij de debaters. Niet alleen discussieerden de jongeren met elkaar, ook raadsleden Egbert Prent, Teun Jan Kootstra, Lia de Ruijter en Janna Booij mengden zich in het gesprek.

Het debat werd vormgegeven door een aantal uiteenlopende stellingen die elk geïntroduceerd werden door middel van een kort filmpje. Ondanks de beperkte discussietijd, toonden de leerlingen grote interesse en iedereen debatteerde actief mee.