Oproep deelnemers Cursus Politiek Actief april/mei 2017

logo

Oproep deelnemers Cursus Politiek Actief april/mei 2017

De gemeenteraad van Assen biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Deze gratis cursus wordt met drie andere Drentse gemeenten georganiseerd en bestaat uit zes bijeenkomsten met interactieve trainingen, zoals: ‘lobbyen bij de gemeente’, ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de praktijk. Ook gaan de deelnemers stage lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover denkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn daarnaast inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt. De trainingen worden verzorgd in de avonduren door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Data en programma

Woensdag 12 april: Introductie en kennismaking

  • Kennismaking
  • Hoe wordt Nederland bestuurd en wat is de plaats van de gemeente?

Woensdag 19 april: De gemeente

  • Hoe werkt de gemeente?
  • De besluitvorming binnen de gemeente
  • Beïnvloeden van de besluitvorming

Woensdag 10 mei: De gemeenteraad

  • Taken en rollen van de gemeenteraad
  • De instrumenten van een raadslid
  • Basiskennis over gemeentefinanciën

Woensdag 17 mei: Lobbyen bij een gemeente

Woensdag 24 mei: Debatteren

Juni: Bijwonen raadsvergadering

Waar?

De cursus Politiek Actief wordt gegeven in de avonduren in de raadzaal van het stadhuis van Assen, Noordersingel 33 te Assen

Aanmelden

U kunt zich tot en met vrijdag 31 maart aanmelden bij [email protected]  Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Deelname is gratis, maar vraagt wel inzet van de deelnemers. Wij vragen u ook om uw deelname te motiveren, wilt u kort aangeven waarom u deze cursus wilt volgen? U krijgt per e-mail een reactie op uw aanmelding. Aan de cursus kunnen maximaal 30 personen deelnemen, bij meer interesse wordt een wachtlijst ingesteld. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met de griffie op telefoonnummer 06-55215923