OPROEP: onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie Assen!

logo

OPROEP: onderzoeksonderwerpen Rekenkamercommissie Assen!

Haalt de gemeente Assen de doelen die ze heeft vastgesteld? En wordt het geld dat de gemeente krijgt op een goede manier besteed? Dit zijn twee belangrijke vragen die de rekenkamercommissie Assen onderzoekt. De Rekenkamercommissie vraagt de inwoners van Assen nadrukkelijk om voorstellen te doen voor welke onderwerpen in de komende jaren onderzocht zouden moeten worden.

De rekenkamercommissie is door de gemeenteraad van Assen ingesteld om de controlerende taak van de gemeenteraad te versterken. De rekenkamercommissie doet dat door het gemeentelijk beleid en de (maatschappelijke) effecten ervan te onderzoeken. Het beleid is goed uitgevoerd als de resultaten die de raad wil ook worden gehaald met zo weinig mogelijk inzet van mensen en geld.

Naast de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders kunnen  ook inwoners voorstellen voor onderzoek doen. De Rekenkamercommissie zet al deze voorstellen op een lijst en doet een vooronderzoek. De Rekenkamercommissie kiest daarna zelf de onderwerpen, formuleert de onderzoeksvragen en de onderzoeksopzet en laat het onderzoek uitvoeren. De uitkomsten van de onderzoeken worden in de gemeenteraad besproken. De gemeenteraad kan waar nodig op basis van deze rapporten het college van burgemeester en wethouders vragen om het beleid bij te stellen en/of verbeteringen door te voeren.

Uw onderzoeksonderwerp kunt  u mailen aan: [email protected]. Meer informatie kunt u krijgen bij de secretaris mw. C. Bus (0592-366559).

http://gemeenteraad.assen.nl/raadsinformatie/rekenkamercommissie_3413/