Verslag informatieavond Cultuuragenda di 28-2-2017

logo

Verslag informatieavond Cultuuragenda di 28-2-2017

Op dinsdagavond 28 februari vond een informatieavond over de cultuuragenda plaats voor de raadsleden en cultuurvertegenwoordigers. Er was een aardige opkomst van mensen uit diverse hoeken van het culturele veld.

Cultuuragenda
De cultuuragenda beschrijft evenementen op het gebied van kunst, theater, muziek en meer. Naast grote gebeurtenissen wordt in de agenda ook aandacht geschonken aan kleinere evenementen. Evenementen zijn immers belangrijk voor een stad en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan economische groei en het creëren van een aantrekkelijke stad voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Tijdens de informatieavond werden de genodigden ingelicht  en geïnformeerd over (de samenhang met) het evenementenbeleid.

Financiering
Naast een collectieve bijdrage vanuit het Cultureel Hart Assen, dragen ook De Nieuwe Kolk, het Drents Museum en De Bonte Wever financieel bij. De Bibliotheek Assen, ICO Kunstencentrum, Garage TDI en het Drents Archief maken de financiering rond.

De avond
De avond werd geopend door Maartje Kreb, beleidsregisseur van de gemeente. Mevrouw Kreb gaf een toelichting op het gelopen proces tot nu toe en ze besprak welke stappen er nog genomen moeten worden om het gewenste resultaat te bereiken. De genodigden waren verdeeld in drie pijlers: educatie, participatie en economie. Niet alleen vonden er gesprekken tussen raadsleden en cultuurvertegenwoordigers plaats, maar ook tussen de vertegenwoordigers onderling. De bijeenkomst had ook een netwerkfunctie aangezien sommige vertegenwoordigers ontdekten dat er wellicht mogelijkheden voor samenwerkingen lagen. De raadsleden gaven aan dat ze een stukje wijzer waren geworden met betrekking tot de cultuuragenda.

Op donderdag 30 maart zal de cultuuragenda worden besproken tijdens de raadsvergadering. U bent daarvoor natuurlijk van harte welkom.