Informatie over hulpmiddelen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo

Het televisieprogramma “Kassa” heeft op zaterdag 12 oktober aandacht besteed aan problemen in de hulpmiddelenzorg. Ook de hulpmiddelenleverancier voor de Noord- en Midden-Drentse gemeenten werd in dit programma genoemd. In dit bericht willen we u informatie geven over de situatie in onze gemeenten.

Vaker overleg

De Noord- en Midden-Drentse gemeenten stellen eisen aan de levering van hulpmiddelen en de verleende service. Daarover zijn we regelmatig met onze leverancier in gesprek. Het gaat dan bijvoorbeeld over de snelheid van het leveren van hulpmiddelen,  de kwaliteit en over het proces van leveren. Gezien de laatste  ontwikkelingen rondom hulpmiddelen is er nu vaker overleg. Doel is om gezamenlijk tot verbeteringen te komen.

Wat betekent dit voor u?

Het kan zijn dat u als inwoner van onze gemeente hiermee te maken krijgt.  Dat kan bijvoorbeeld zo zijn als u een hulpmiddel heeft aangevraagd en dit (nog) niet of (veel) later heeft ontvangen.  Misschien is er reparatie of onderhoud aan uw hulpmiddel nodig en duurt dat langer dan u zou mogen verwachten.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over uw eigen situatie, dan kunt u op de gebruikelijke wijze contact opnemen met uw gemeente.