Preventiefonds van start

Inwoners, vrijwilligers en zorgprofessionals kunnen vanaf nu aanvragen indienen voor het preventiefonds van de gemeente Assen.

Heeft u een initiatief om bij te dragen aan sociale voorzieningen in Assen? Dan is het preventiefonds misschien iets voor u. Het fonds is bedoeld als aanvulling op het reguliere aanbod van hulp en ondersteuning. Inwoners, vrijwilligers en zorgprofessionals die ideeën hebben om hulp en ondersteuning net wat beter of slimmer te regelen, kunnen financieel éénmalig ondersteund worden om hun ideeën in praktijk te brengen. 

Voor welke initiatieven is het fonds bedoeld?

De initiatieven moeten iets toevoegen aan het huidige aanbod van sociale ondersteuning binnen de gemeente Assen. Daarbij kan het bijvoorbeeld ook gaan om een initiatief dat niet nieuw is, maar effectiever kan werken door het op een andere plek te gaan doen. Ook initiatieven die elders goed werken (maar nog niet in Assen plaatsvinden) komen in aanmerking. Het is ook belangrijk dat de initiatieven bijdragen aan preventie. Dus dat het voorkomt dat de situatie van iemand in een kwetsbare positie mogelijk verslechtert.

De aanvragen van zorgprofessionals worden door de gemeente zelf beoordeeld. STILA, de Stichting Stimuleringsfonds Leefbaarheid Assen ondersteunt en beoordeelt de aanvragen van inwoners en vrijwilligers.

Meer informatie

Meer informatie over het preventiefonds vindt u op www.assen.nl/ondernemen. U kunt uw vraag ook stellen via [email protected].