Wat zijn uw woonwensen?

Samen nieuw woonbeleid maken voor Assen

In september ontvangen veel huishoudens in Assen een uitnodiging om deel te nemen aan een woonwensenonderzoek. De gemeente Assen gaat op basis van dit onderzoek een nieuwe woonvisie maken. De huidige “Woonvisie Assen 2016” is bijna vier jaar oud en is toe aan vernieuwing. De afgelopen jaren is er immers veel veranderd op de woningmarkt. De crisis is voorbij en de vraag naar woningen is enorm toegenomen. Goed inzicht in de woonbeleving en woonwensen van de inwoners van Assen is een belangrijk ingrediënt voor de nieuwe woonvisie. Daarom wil de gemeente via het woonwensenonderzoek graag uw mening horen.

Het woonwensenonderzoek moet antwoord geven op vragen als: hoe ervaart u het wonen in Assen; hoe ontwikkelt de vraag naar woningen zich en welke woningen moeten de komende jaren worden gebouwd? Voor een antwoord op deze vragen worden de inwoners van Assen via het onderzoek geraadpleegd. Gemeente, woningcorporatie Actium en Huurdersplatform MEVM werken hierbij samen. Ze hebben een gezamenlijk belang bij het onderzoek, dat de komende maanden wordt uitgevoerd door adviesbureau Companen.
Richting geven aan bouwen en wonen voor de komende jaren

Eind dit jaar zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Op basis daarvan maakt de gemeente een nieuwe woonvisie. Daarin wordt voor de komende jaren richting gegeven aan het bouwen en wonen in Assen. Zo komt er bijvoorbeeld in te staan hoeveel woningen er de komende jaren moeten worden gebouwd, van welk type en in welke prijsklasse. En waar in de bestaande woningvoorraad en woonomgeving aanpassingen en verbeteringen nodig zijn. Uw woonbeleving en woonwensen zijn daarbij richtinggevend.
Meedoen?

Deelname aan het onderzoek wordt zeer gewaardeerd. Daarom worden 20 cadeaubonnen van € 25 verloot onder de deelnemers. Heeft u geen uitnodiging ontvangen en wilt u toch graag meedoen aan het onderzoek? Stuur dan een mailtje met uw naam, adres en geboortejaar naar [email protected]. Even bellen mag ook: 0800 – 2667263.