direct naar inhoud van 4.3 Overige aspecten
Plan: Willem Rodalaan 2011
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0222.R16B043A-0003

4.3 Overige aspecten

4.3.1 Flora en fauna

Voor het bestemmingsplan Het Loo 2007 is een natuuronderzoek uitgevoerd. Het betreft 'Natuuronderzoek 't Loo-Kwartier Doetinchem' d.d. 20 mei 2007 met rapportnummer 0725. Deze is als bijlage 5 bij dit bestemmingsplan gevoegd.

In dit natuuronderzoek is ook het huidige plangebied aan de Willem Rodalaan onderzocht. Om de bevindingen uit dit onderzoek specifiek voor het plangebied aan de Willem Rodalaan te bevestigen, is het plangebied bezocht. Uit het veldbezoek blijkt, dat de conclusies uit het natuuronderzoek behorend bij het bestemmingsplan Het Loo 2007 nog steeds van toepassing zijn.

Het plangebied is een foerageergebied voor bosuilen. Ook zijn er woelmuizen aangetroffen. Beschermde soorten flora en fauna zijn niet aangetroffen in het plangebied en de directe omgeving.

Er worden bij de geplande ruimtelijke ontwikkeling geen bomen gekapt, waardoor er geen negatieve effecten zijn op de aanwezige flora en fauna.

4.3.2 Water

Voor het bestemmingsplan Het Loo 2007 is het aspect water onderzocht. het betreft 'Waterhuishoudkundig plan 't Loo-kwartier Doetinchem' d.d. 17 september 2007 met rapportnummer 9S6778. De resultaten van dit onderzoek zijn ook van toepassing op het plangebied van dit bestemmingsplan.

Voor het plangebied is het van belang dat het hemelwater zoveel mogelijk ter plaatse geïnfiltreerd wordt op particulier terrein. Dit kan door infiltratie in het groen of in de bodem. Het resterende regenwater moet via het gescheiden rioolstelsel afgevoerd worden.

4.3.3 Monumenten en archeologie

Voor het bestemmingsplan Het Loo 2007 zijn de aspecten historisch landschappelijk erfgoed, het historisch stedenbouwkundig erfgoed en het archeologisch erfgoed onderzocht. Het betreft 'Plangebied Lookwartier, gemeente Doetinchem; Archeologisch vooronderzoek: een inventariserend veldonderzoek' d.d. 14 september 2007 met rapportnummer RA1510-DOCO2.indd

Ter plaatse van het plangebied is er sprake van een hoge archeologische verwachtingswaarde. Vanwege deze verwachting is het noodzakelijk dat tijdens de grondwerkzaamheden, die vooraf gaan aan de bouw van de woningen aan de Willem Rodalaan, archeologische begeleiding plaats vindt. Eventuele archeologische vondsten blijven dan gewaarborgd.

Het doel van een archeologische begeleiding is het documenteren van gegevens en het veiligstellen van materiaal van vindplaatsen om daarmee informatie te behouden die van belang is voor kennisvorming over het verleden.

Te behoeve van de archeologische begeleiding moet een Programma van Eisen (PvE) worden opgesteld. In een PvE staan de aanvullende voorwaarden en eisen waaraan de archeologische begeleiding moet voldoen.

4.3.4 Verkeer en parkeren

Het aspect verkeer is in het bestemmingsplan Het Loo 2007 onderzocht. Voor het plangebied is alleen de eis dat parkeren voor minimaal 2 personenauto's per woning op eigen terrein gerealiseerd wordt relevant. De percelen zijn van zodanige omvang, dat hieraan voldaan wordt.