Kunst aan de Doetinchemse keukentafel (31-03-2021)

Zet een professioneel kunstenaar en een 55-plusser aan dezelfde keukentafel en voilà, daar begint Kunst aan de Keukentafel. Dat er iets heel moois van komt, dat het levensvreugde geeft en positieve energie opwekt, is zo klaar als een klontje. Johan Albers uit Doetinchem kan erover meepraten! 

Johan heeft het in zijn werkzame leven erg naar zijn zin gehad als reclameschilder. Nu hij met pensioen is, mist hij z’n werk erg. Aan de slag gaan met iets anders valt niet mee. “Ze zitten niet op mij te wachten, ze hebben liever een jongere,” zegt hij er zelf over.
De mogelijkheid om met kunstenares Berna Bonekamp iets te ondernemen, grijpt hij dan ook met beide handen aan. De eerste keer komt Berna aanzetten met vier wielen en een plank: “Wat gaan we ermee doen?” Het wordt de formule 1-wagen van Max Verstappen. Wel in een iets kleinere versie natuurlijk en van hout. Berna in de weer als timmerman, Johan als professioneel schilder. Het is een beauty geworden, waar de kleinkinderen nog jaren plezier van zullen hebben. “Het samenwerken met Berna ging relaxed allemaal, vanzelf. Ik vond het heel leuk!” 
Johan vertelt dat er weer iets is gaan kriebelen door dit project, wil zelf weer aan de slag. Het lijkt hem fantastisch als er onder leiding van Berna een groepje van de grond komt. Samen creatief aan de slag op de Gruitpoort, weer iets hebben om wekelijks naar uit te kijken…

Kunst aan de Keukentafel 

Kunst aan de Keukentafel wordt uitgevoerd door de afdeling Lang Leve Kunst van Amphion/Cultuurbedrijf. Er valt veel te kiezen bij Kunst aan de Keukentafel: tekenen, schilderen, schrijven, pianospelen, muziek luisteren, fotografie, voorgelezen worden, gedichten maken, zingen en zelfs dans en theater. Als er een keus gemaakt is, komt een kunstenaar drie keer bij iemand thuis en gaan ze samen aan de slag. En heeft iemand na drie keer de smaak te pakken? Dan denken wij graag mee over een mogelijk vervolg.

Gratis deelnemen 

55-plussers, woonachtig in gemeente Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland of Oude IJsselstreek kunnen zich aanmelden via [email protected] of (0314) 376 000. Deelname is gratis.