Naar een aardgasvrij gemeente Doetinchem: hoe doen we dat? (31-03-2021)

In 2050 moet Nederland van het aardgas af zijn. Ook in gemeente Doetinchem bereiden we ons hier op voor. Net als andere gemeenten bekijken we hoe onze wijken van het gas af kunnen. Dit plan, waarin onder andere de volgorde van de wijken wordt bepaald, moet eind 2021 klaar zijn. Graag vertellen wij u daar meer over tijdens een online inwonersbijeenkomst op 20 april. 

Samen met Buha, Sité Woondiensten, Alliander en Waterschap Rijn & IJssel werkt gemeente Doetinchem aan een transitievisie warmte. In deze visie leggen we vast wat voor Doetinchem de beste alternatieven zijn voor aardgas. Zoals gezegd leggen we ook vast welke wijken als eerst aardgasvrij worden. Tot slot beschrijven we in grote lijnen hoe we de visie willen gaan uitvoeren door een stappenplan te maken. De gemeenteraad stelt de visie vast, waarschijnlijk gebeurt dat in het najaar van 2021. Daarna maken we samen met de wijken die als eerste van het aardgas af gaan een uitvoeringsplan.  

Deel uw mening en stel uw vragen  

Wij vinden het belangrijk u te betrekken bij de route naar een aardgasvrij gemeente Doetinchem. Daarom organiseren wij een online informatiebijeenkomst op dinsdag 20 april, van 19.30 tot 21.30 uur. 

Kom ook, hoor meer over de warmtealternatieven voor gemeente Doetinchem en stel uw vragen.

Bent u erbij? 

Aanmelden kan op één van de volgende manieren:

  • Vul het aanmeldformulier in op www.doetinchem.nl/aardgasvrij.
  • Mail naar [email protected] in uw mail uw naam en op welk e-mailadres u de online uitnodiging wilt ontvangen.