Wie betrek ik bij mijn plannen? (23-02-2021)

Iedere inwoner heeft weleens een plan. Dat kan gaan om het bouwen van een garage bij een woonhuis of het organiseren van een festival in de wijk. Bijna altijd heeft een plan direct of indirect effect op omwonenden. Daarom is het belangrijk hen op tijd bij de plannen te betrekken. Dit noemen we participatie. Gemeente Doetinchem helpt u op weg en heeft alle benodigde informatie voor u verzameld op www.doetinchem.nl/ikhebeenplan

Om plannen van de grond te krijgen, is het belangrijk om te weten wie u erbij kunt, of zelfs moet betrekken. Want, waar begint u? Een plan kan groot zijn, maar ook heel klein. Wie u bij uw plan betrekt, is afhankelijk van hoe groot uw plan is. Bij een klein plan kan het voldoende zijn om alleen uw directe buren te informeren, terwijl u bij een groot plan misschien wel de hele wijk moet laten meedenken. En wellicht hebt u de gemeente nodig voor een vergunning. Door het gesprek aan te gaan komt u erachter wat uw buren van uw plan vinden. Naar aanleiding daarvan kunt u aanpassingen doen. Zo wordt het plan beter en hebt u minder kans op klachten of bezwaren achteraf.

Gebruik de handreiking en de checklist 

Op www.doetinchem.nl/ikhebeenplan vindt u meer informatie over participatie, een handige checklist voor het betrekken van de juiste mensen en het aanvragen van een vergunning. Zo kunt u niets vergeten!