Zonnepark Europaweg in beweging (16-03-2021)

Op de hoek van Europaweg en Sicco Mansholtweg in de wijk Dichteren komt het eerste Doetinchemse zonnepark te liggen. Coöperatie Zonneklaar gaat dit park met ondersteuning van Agem aanleggen en u kunt daaraan meedoen. 

Investeren in eigen zonnepanelen is niet voor iedereen gunstig. Participeren in een zonnepark kan dan een uitkomst zijn. Bij Coöperatie Zonneklaar zorgen de deelnemers voor de opwekking van duurzame energie die niet alleen schoon, maar dankzij de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) ook winstgevend is. Deelnemers zijn lid van de energiecoöperatie en zijn gezamenlijk eigenaar van het park. Inwoners van gemeente Doetinchem worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan het project Zonnepark Europaweg. Alhoewel de feitelijke bouw gepland staat in 2022, is het nu al mogelijk om uw belangstelling kenbaar te maken door een vrijblijvende voorinschrijving.

Op het park is plaats voor ca. 4.000 zonnepanelen, voldoende voor 320 huishoudens. Per kWh opgewekte energie ontvangt de energiecoöperatie gedurende een periode van 15 jaar subsidie vanuit de SCE. Mede dankzij een subsidie van Provincie Gelderland resulteert dit in een terugverdientijd tussen de 7 en 9 jaar. De coöperatieleden bepalen zelf jaarlijks hoe de opbrengst verdeeld wordt onder alle leden. Bovendien levert u een bijdrage aan een duurzame energievoorziening!

Doe nu alvast mee met de voorinschrijving om uw interesse kenbaar te maken. U zit daarmee nog nergens aan vast, maar zodra de ledenwerving feitelijk van start gaat, heeft u voorrang om lid te worden van de coöperatie en deel te nemen in het zonnepark. 

Via www.zonneklaardoetinchem.nl/intentieverklaring kunt u uw belangstelling aangeven. U heeft daarvoor tot 15 april de tijd. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.