‘De Rondkomers’ organiseert Doetinchemse Week van het geld (16-03-2021)

De week van 22 maart 2021 is de Week van het geld! Een week georganiseerd door Wijzer in geldzaken om kinderen en jongeren al op vroege leeftijd te leren hoe zij met geld moeten omgaan. Dit jaar is het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. De Doetinchemse Week van het geld heeft twee ambassadeurs: Graafschap-speler Jordy Tutuarima en voetbalster van het Nederlands elftal Siri Worm.

Kinderen die al jong leren omgaan met geld hebben als volwassenen minder kans op geldproblemen. Onderdeel van de Doetinchemse week van het geld is het bereiken van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in gemeente Doetinchem. Ook kunnen de scholen gebruikmaken van lesmateriaal en is er een prijsvraag uitgeschreven.

Programma 

Wijzer in geldzaken heeft een leuk en leerzaam activiteitenprogramma waar de kinderen zowel op school als thuis, aan mee kunnen doen. Neem hiervoor eens een kijkje op www.weekvanhetgeld.nl.

Door de Rondkomers is voor alle kinderen uit groep 7 en 8  in Doetinchem een prijsvraag uitgeschreven, namelijk: ‘Wat is jouw gouden tip om goed met geld om te gaan?’ Een jury beoordeelt de inzendingen. Deze jury bestaat uit de kinderburgemeester en kinderraad van gemeente Doetinchem, wethouder Jorik Huizinga, Jordy Tutuarima en Siri Worm. De gouden tip wordt opgenomen in het nieuwe armoedebeleid van gemeente Doetinchem. Ook mag de hele klas naar een wedstrijd van De Graafschap, zodra de coronamaatregelen dit weer toelaten. De gouden tips kunnen tot 16 april 2021 worden gemaild naar [email protected]. Bij voorkeur in de vorm van een foto, tekening of collage met daarbij een aparte toelichting.

Taboe doorbreken 

De Rondkomers is een samenwerking tussen Buurtplein, gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn en UWV, Rabobank Graafschapen Betaald Voetbal De Graafschap. De Rondkomers streeft naar zo min mogelijk financiële zorgen voor alle Doetinchemmers. Zij wil het taboe rond schulden doorbreken door themagericht activiteiten op te zetten. Want het kan iedereen overkomen. De Rondkomers roept daarom iedereen op om zo vroeg mogelijk aan de bel te trekken met vragen of zorgen over hun financiën.