Hennepkwekerij opgerold en drugspand gesloten (03-03-2021)

Een woning aan de Weustenstraat en een pand aan de Dr. Huber Noodstraat in Doetinchem zijn op 3 maart op last van de burgemeester voor 3 maanden gesloten. Aan de Dr. Huber Noodstraat werd een hennepplantage opgerold; in de woning aan de Weustenstraat werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Intensieve samenwerking

Burgemeester Mark Boumans: “Politie en gemeente werken intensief samen in de opsporing van drugscriminaliteit. We zijn daarom zeer tevreden met dit resultaat. Drugscriminaliteit pakken we hard aan!".

Weustenstraat

In de gezinswoning aan de Weustenstraat (foto) werd meer dan 70 gram softdrugs aangetroffen. De bewoner heeft de mogelijkheid gehad om een zienswijze in te dienen tegen het sluiten van zijn woning. Op woensdag 3 maart is de woning voor 3 maanden gesloten. Sité (eigenaar van de woning) is blij is dat drugshandel streng wordt aangepakt.

Dr. Huber Noodstraat

De politie ontving een tip over een pand aan de Dr. Huber Noodstraat en trof op 2 maart een in werking zijnde hennepkwekerij met circa 250 planten aan. De kwekerij is inmiddels ontmanteld en het pand is op 3 maart op last van de burgemeester direct gesloten.