Nieuw schoolgebouw voor Wilhelminaschool Overstegen (25-03-2021)

De kogel is door de kerk: de Wilhelminaschool aan de Verdilaan in de wijk Overstegen krijgt een nieuw schoolgebouw. Het aantal leerlingen van de school is sterk gegroeid, het huidige schoolgebouw (bouwjaar 1974) biedt onvoldoende ruimte en voldoet niet meer aan de eisen van het huidige onderwijs. Het is de bedoeling dat ook kinderopvang Twinkel een plek krijgt binnen het nieuwe gebouw. De verwachting is dat het nieuwe gebouw rond de zomervakantie 2023 wordt opgeleverd.

Energieneutraal schoolgebouw

Wethouder Maureen Sluiter: “We investeren in een energieneutraal en multifunctioneel gebouw waar kinderen met veel plezier kunnen leren en spelen. Ook nemen we meteen de verkeerssituatie en het parkeren rondom de school onder de loep. De buurt en de ouders denken met ons mee over de mogelijke verbeteringen.”  

100 jarig bestaan

“Het nieuwe evangelisch christelijk kindcentrum biedt straks opvang en onderwijs voor kinderen van 0 t/m 13 jaar”, vertelt directeur Erik Lammers van de Wilhelminaschool. “We bestaan in 2023 als school 100 jaar. Een mooier cadeau voor de kinderen dan een nieuw schoolgebouw bestaat er niet!”

Na het besluit van de gemeenteraad op 29 april aanstaande, kan de Wilhelminaschool starten met het verder uitwerken van de plannen.