Nieuwe woonwijk voor Doetinchem: Wijnbergen De Kwekerij (11-03-2021)

Deze week heeft het college van b&w het structuurontwerp voor Wijnbergen De Kwekerij vastgesteld. Hiermee is de basis gelegd voor een nieuwe, groene woonwijk met 150 tot 200 woningen. In het ontwerp worden de aanwezige landschappelijke waarden nadrukkelijk gerespecteerd. De Kwekerij wordt een wijk met veel groen, natuur, groene daken en zonnepanelen, waarin ruimte is voor vernieuwende manieren van inrichten en beheren van de openbare ruimte.

Wethouder Wonen Ingrid Lambregts licht het plan toe: “Tien jaar geleden was ten oosten van de Kapperskolk het ecodorp Het Oosten gepland. Door de woon- en kredietcrisis ging er een streep door die plannen. De crisis is voorbij, er is weer veel vraag naar woningen en Doetinchem is in trek. Alle reden dus om het project Wijnbergen Het Oosten weer op te pakken!”

Een nieuwe naam 

De naam van het plangebied is aangepast naar ‘Wijnbergen De Kwekerij’: een verwijzing naar de oude stadskwekerij die naast het gebied ligt. Ook doet deze naam recht aan het nadrukkelijk groene karakter dat de wijk krijgt.

Het proces 

Eind maart kunnen inwoners en belanghebbenden meedenken over het ontwerp, waarna een stedenbouwkundig plan wordt opgesteld. Na de zomer start de bestemmingsplanprocedure, die begin 2022 afgerond wordt. Vervolgens starten we met het bouwrijp maken van de wijk en met de kavelverkoop.

Meer weten? 

Meer informatie over het project is beschikbaar op www.doetinchem.nl/kwekerij.