Fractie in Actie deel 4

RSS

Actueel bericht, 27 juni 2017

Onder de noemer Fractie in Actie vertellen raadsleden over hun politieke werk. De vierde van tien afleveringen: GroenLinks.

“GroenLinks werkt aan een duurzame samenleving met en voor mensen”

“Het DNA van GroenLinks laat zich omschrijven als sociaal, groen en open”, aldus de fractieleden. “Tijdens deze raadsperiode maken we ons sterk voor een duurzame samenleving met zorg voor kwetsbaren in samenwerking met en voor mensen.”

“GroenLinks-stemmers zijn betrokken mensen die ons regelmatig voorzien van informatie uit de samenleving over wat goed gaat en wat beter kan”, licht John Westerdiep toe. “Daarnaast is er een vaste groep mensen vanuit de steunfractie die ons ondersteunt.”

“We organiseren verdiepingsvergaderingen”, vertelt fractievoorzitter Sevda Bali. “Tijdens zo’n vergadering staat een onderwerp centraal, onlangs was het thema ‘Kansen voor jongeren’. In gesprek met (ervarings)deskundigen halen we kennis op om samen tot mogelijke oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken te komen.” “En”, voegt Rob van Dillen toe, “we schrijven vijf à zes keer per jaar een fractiebericht dat onder ruim 1.100 inwoners en bedrijven verspreid wordt door fantastische vrijwilligers. Uniek in de regio.”

“Als GroenLinks niet gelinkt is aan duurzaamheid en arbeidsparticipatie, dan toch wel aan het proces en de locatiekeuze voor het ziekenhuis”, aldus de fractieleden. “We zijn tégen een ziekenhuis in een kwetsbaar stukje buitengebied. En zijn vóór de goed ontsloten stationslocatie die volop nieuwe kansen biedt, zowel voor de locatie zelf als voor de binnenstad én dus voor de Achterhoek.”

Een ander belangrijk thema is de ‘open samenleving’. “We willen graag dat de rol van de raad sterker wordt en dat de samenleving, zeker bij ingewikkelde en gevoelige onderwerpen, nauw betrokken wordt. Zoals rondom het ziekenhuis en het Van der Valkhotel. De samenwerking van het college met de samenleving en de raad kan beter. Daar blijven we ons voor inzetten.”

Foto onderschrift:
GroenLinks zit in de coalitie. “Dat biedt voordelen vooral op de thema’s waarvoor we onze wethouder Frans Langeveld hebben geleverd; duurzaamheid en arbeidsparticipatie.” Raadslid Sevda Bali, tevens fractievoorzitter, is nauw betrokken bij sociale thema’s, zoals minderheden, solidariteit, kwetsbare jongeren, maar ook financiële zaken. Raadslid John Westerdiep is van huis uit milieuplanoloog en zet zich vooral in voor groene thema’s zoals leefbaarheid en duurzaamheid. De opvolger Rob van Dillen is inzetbaar voor alle thema’s.

Nieuws

Uitgelicht

Contact

Stadhuis

Raadhuisstraat 2
Postadres: Postbus 9020
7000 HA Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail [email protected]

afspraak maken melding openbare ruimte

algemeen contactformulier openingstijden 

Openingstijden

Gemeentewinkel

Raadhuisstraat 2
7001 EW Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail [email protected]
routebeschrijving

Openingstijden op afspraak

Openingstijden zonder afspraak

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 13.00 uur
Donderdagavond: 17.30 uur - 20.00 uur
(loket bouwen en wonen alleen op afspraak)

Zorgplein

Terborgseweg 21
7001 GM Doetinchem
Telefoon (0314) 377 377
E-mail [email protected]

Laborijn

Telefoon (0314) 372 500

Meldpunt onderhoud

Havenstraat 80
7005 AG Doetinchem
Telefoon (0314) 377 444
E-mail [email protected]

Brengpunt

Ingang Roerstraat, Doetinchem

Online regelen