Stationspoort

Wie langs het OV-station van Doetinchem rijdt, ziet achter de bussen het nieuwe kantoor van de Rabobank en de Belastingdienst staan. Een locatie op steenworp afstand van zowel de snelweg, openbaar vervoer als het centrum. Met Stationspoort heeft de gemeente Doetinchem een kantorenlocatie van formaat in handen. De komende tien jaar kan hier aan de regionale vraag naar kantoorruimte worden voldaan.

Middelgrote en grote segment

Ondernemers hebben op Stationspoort de mogelijkheid om op ruime kavels een eigen kantoor te bouwen. Er is grond beschikbaar voor maximaal negen kantoorpanden. De vrije kavels bieden ruimte voor bouwvolumes van 1.500 tot ruim 2.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak per stuk. Daarmee richt Stationspoort zich op het middelgrote en grote segment binnen de Oost-Gelderse kantorenmarkt. In het hele plangebied komt ruim dertigduizend vierkante meter aan vloeroppervlak beschikbaar. 

Hoogwaardige uitstraling

Stationspoort moet een kwalitatief hoogwaardige uitstraling krijgen. De te bouwen kantoren moeten dan ook aan een aantal randvoorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld hoe minder verschillende materialen er worden gebruikt, hoe beter. Ook de inrichting van de openbare ruimte draagt bij aan het verkrijgen van deze hoogwaardige uitstraling. Zo is groen een beeldbepalende factor. Rijen volwassen bomen in de middenberm van de Hamburgerbroeklaan (voorheen Broekweg) bezorgen Stationspoort al een eerste groene uitstraling. Ook tussen de kantoorgebouwen verschijnt groen. In de pauze is het straks ontspannend wandelen op plekken die een tuinkarakter krijgen. Centrale parkeerplekken en parkeerkelders zorgen ervoor dat er zo min mogelijk auto’s in het zicht staan.