Toelichting leegstandskaarten

De gemeente Doetinchem houdt bij welke gebouwen (niet-woningen) leeg staan. Dit overzicht maken we iedere drie maanden actueel.

We kijken naar de leegstand van gebouwen die voorheen in functie waren als bedrijf, kantoor, detailhandel, horeca en maatschappelijk vastgoed. Dit verschil is te zien door het verschil in kleurgebruik. Ook is in de legenda terug te vinden hoe lang een gebouw al leeg staat.

De functie-aanduiding die wij op onze leegstandkaarten gebruiken, zegt niets over het bestemmingsplan of de mogelijke invullingen van een leegstaand gebouw. Wij kunnen u daar wel over informeren. Soms wordt een gebouw wel beheerd, maar niet structureel gebruikt. Het kan zijn dat dergelijke gebouwen niet op onze kaarten zijn te vinden.

Op deze website kunt u de inventarisatiekaart en legenda bekijken van de hele gemeente en de deelkaarten van de stad Doetinchem en de dorpen Gaanderen en Wehl en Nieuw Wehl. Ook is de legenda los te gebruiken.

U kunt verschillende redenen hebben voor het bekijken van deze kaarten. Mocht u meer willen weten van een gebouw, dan kunt u er letterlijk zelf op afstappen, maar wij kunnen u ook helpen bij het leggen van contact of het beantwoorden van andere vragen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het loket bouwen en wonen, telefoonnummer (0314) 377 377. Het loket bouwen en wonen kan u ook helpen met de vraag welke bestemming op een pand zit. Het loket bouwen en wonen is alleen op afspraak geopend. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het telefoonnummer (0314) 377 377.