Bestemmingsplan de Bokkerij (voorheen LOG Beemte Vaassen) in voorbereiding

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij van plan zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het (voormalige) Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen.

Op 21 augustus 2013 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen vernietigd. De raad heeft de provincie Gelderland verzocht om een provinciaal inpassingsplan (PIP) op te stellen voor het LOG en de coördinatieregeling Wro toe te passen. Provinciale Staten hebben op 9 juli 2014 ingestemd met het verzoek van Gedeputeerde Staten hiertoe. Omdat het PIP dient te passen binnen het nieuwe provinciale beleid zoals vastgelegd in de Omgevingsvisie, is de omvang van het plangebied beperkt tot één nieuw bedrijf aan de Bokkerijweg en de benodigde infrastructurele maatregelen van een ander nieuw bedrijf aan de Weteringdijk. Voor het overige deel van het LOG dient alsnog een bestemmingsplan opgesteld te worden.

Het plangebied betreft het voormalige landbouwontwikkelingsgebied. Het ligt aan de oostzijde van de A50, ter hoogte van Vaassen. Het noordelijk deel ligt in de gemeente Epe, het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn.

De procedure

Wij zullen de start van de planologische procedure in het Veluws Nieuws en op onze website aankondigen. Wij leggen op dit moment nog geen stukken over dit bestemmingsplan ter inzage en vragen nu nog geen onafhankelijke instantie om advies hierover. U kunt nu nog geen zienswijze indienen.

Epe, 28 oktober 2014

Pagina opties