Besluiten gemeenteraad 16 juni

De gemeenteraad heeft donderdag 16 juni weer enkele  besluiten genomen. Benieuwd waarover er gesproken is en wat de raad besloten heeft?

De raad heeft besloten de middelen die beschikbaar zijn in de begroting voor het opstellen van een business case aanleg glasvezel in het buitengebied, in te zetten voor de realisatie van glasvezel in het buitengebied.

De gemeenteraad zal geen zienswijze in dienen op de ontwerp-programmabegroting 2017 van de OVIJ. Met ingang van 1 april 2013 voert de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) de taken uit van de Wet Milieubeheer voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Brummen, Voorst en de Provincie Gelderland

De raad heeft ingestemd met de conceptprogrammabegroting van GGD Noord- en Oost-Gelderland voor 2017 en geen zienswijze ingediend.

De raad heeft de Perspectiefnota 2017-2020 besproken en heeft op basis daarvan besloten tot vijf richtinggevende uitspraken voor het college. Deze worden nu door het college gehanteerd bij de voorbereiding van de programmabegroting 2017-2020, die in november 2016 door de raad besproken wordt. De raad heeft unaniem een motie aanvaard waarbij het college wordt verzocht bij de begroting 2017 versterking van de lokale democratie als een speerpunt op te nemen inclusief toereikende financiële middelen.

De richtinggevende uitspraken betreffen de gevolgen van het plan van aanpak voor de opvang van mensen met een verblijfsvergunning, wenselijke co-financieringsmiddelen voor de uitvoering van projecten uit de regionale omgevingsagenda, de impact van de nieuwe taken uit de Wet Natuurbescherming, een werkbudget voor gemeentelijke duurzaamheidsprojecten, de bestaande financiële kaders als vertrekpunt te nemen voor de nieuwe begroting en het eenmalige overschot van de reserve Sociaal Domein in te zetten binnen het sociaal domein inclusief gebiedsgericht werken.

De Raad heeft  geen zienswijze ingediend op de concept begroting 2016 en 2017 en  vereveningsystematiek van de gemeenschappelijke regeling Basismobiliteit. Er is een eenmalig aanvullend krediet van €27.032,- beschikbaar gesteld voor de aanvullende kosten voor de opzet van de regiecentrale, de regiefunctionaris en de eenmalige vervanging van de vervoerspassen.

De raad heeft besloten geen gebruik te maken van de mogelijkheid om een zienswijze in dienen ten aanzien van de programmabegroting 2017-2020 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Op  9 oktober 2014 is het Beleidsplan Wmo 2015-2018 ‘Samen zorgen voor elkaar….vanuit de Wmo’ vastgesteld. De gemeenteraad heeft ingestemd met enkele onderdelen uit het Uitvoeringsprogramma ( mantelzorgcompliment en ondersteuning vrijwilligers) en de hiervoor benodigde middelen bekostigd uit de Begroting Wmo.

Tenslotte is  ingestemd met het besluit van het college om de 5de wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling GGD Noord- en Oost Gelderland (GR GGD NOG) vast te stellen. Deze wijziging maakt het mogelijk voor gemeenten om voor wat betreft de jeugdgezondheidszorg voor 4-19 jaar uit te treden uit de GR GGD NOG, indien aan de in de GR GGD NOG vastgelegde voorwaarden wordt voldaan.


Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.

Pagina opties