Bronzen Carnegie legpenning voor Vaassense buurman

Meneer Al Atrash uit Vaassen heeft door zijn kordate optreden op 16 februari een meisje uit een brandende woning gered.

De Stichting Carnegie Heldenfonds heeft besloten hem hiervoor een bronzen legpenning met loffelijk getuigschrift toe te kennen. De uitreiking werd gedaan door burgemeester Van der Hoeve, in aanwezigheid van de heer Brands van het Carnegie Heldenfonds, op woensdag 22 juni om 15.00 uur in het gemeentehuis van Epe.

In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari 2016 woedde er een brand in een woning drie huizen naast die van meneer Al Atrash. In deze woning zaten drie personen vast, twee meisjes en hun moeder. Meneer Al Atrash arriveerde bij de woning voor aankomst van de politie en de brandweer. Hij bedacht zich geen moment en trok de schutting uit de achterzijde van de tuin los, plaatste die tegen het huis en klom op zijn slippers tegen de schutting op naar het raam op de eerste verdieping. Hij heeft het jongste meisje direct naar buiten getrokken en naar beneden gebracht. Dit met gevaar voor eigen leven. Met zijn snelle actie heeft hij erger voorkomen. 

De twee andere personen zijn door de brandweer en politie uit de woning gered.

Het Carnegie Helden fonds verleent als sinds 1904 onderscheidingen en beloningen aan mensen die met gevaar voor eigen leven iemands leven hebben gered of dat hebben geprobeerd te doen.
De heer Al Atrash is al eerder door de politie in het zonnetje gezet voor zijn moedig gedrag.

Pagina opties