Burgemeester reikt opnieuw jeugdlintjes uit

Dit item is verlopen op 30-04-2016.

Burgemeester Van der Hoeve heeft woensdag 20 april opnieuw jeugdlintjes uitgereikt. Het is het vijfde jaar dat dit in de gemeente Epe gebeurt. De gemeente vindt het belangrijk om jongeren in een positief daglicht te zetten. Naast de Koninklijke Onderscheidingen voor volwassenen, beloont de gemeente daarom ook jongeren voor goede diensten. Dat verdient een lintje!

Dit jaar zijn zeven jongeren beloond met een jeugdlintje, waarmee zij een voorbeeld voor andere jongeren zijn:

  • Britt Langendonk uit Epe (14 jaar).
  • Dominic te Riele uit Vaassen (17 jaar).
  • Mike Snijder uit Vaasen (16 jaar).
  • Jan Hagen uit Vaassen (15 jaar).
  • Bas Jonker uit Oene (9 jaar).
  • Mees Nijland uit Epe (17 jaar).
  • David van Walderveen uit Oene (16 jaar).

De jongeren staan belangeloos altijd voor een ander klaar. Ze enthousiasmeren andere jongeren voor allerlei acties, werken voor een goed doel, verrichten vrijwilligerswerk of helpen ouderen. De genomineerden werden met diverse smoesjes naar het gemeentehuis gelokt. Ze waren dan ook compleet verrast toen ze familie, vrienden en kennissen zagen in de raadzaal. Merlin Fiene zong voor de aanwezigen gasten. Daarna sprak de burgemeester de jongeren toe en reikte de jeugdlintjes uit.

Beoordeling door jury

Alle aanmeldingen zijn door een jury beoordeeld. De jury heeft bij alle aanmeldingen besproken of de jongere met zijn/haar gedrag een voorbeeld is voor andere jongeren, en of hij/zij iets gedaan heeft of doet wat van betekenis is voor de samenleving. De jury bestond uit dhr. G. van Buuren (oud-leraar Anne de Vriesschool), mw. H. Cruys (RSG-NOV), mw. I. Gommers van Koppel en mw. M. Berkhoff (gemeente Epe, secretaris) en werd voorgezeten door burgemeester H. van der Hoeve.

Pagina opties