Epe, vitaal, slim en uitnodigend

De gemeente Epe wil graag een herkenbaar economisch profiel uitstralen. Daarom is de integrale economische visie “Epe, vitaal, slim en uitnodigend” opge­steld.

De visie is opgesteld met input van externe partners vanuit verschillende geledingen. De visie geeft door con­crete beleidsuitspraken en -acties richting geeft aan de economische (door)­ontwikkeling van de gemeente Epe.

De visie is samen met ondernemers en andere betrokkenen opgesteld. Zo  zijn er een interviewronde, een werkatelier en een prioriterings- en discussiebijeenkomst met deze partners geweest. Ook is een eerste concept versie "informeel" aan deze groep participanten voorgelegd. Hier zijn vijf reacties op ingediend. Een groot deel van de input van deze sessies is uiteindelijk in de bijgevoegde Economische Visie "Epe, Vitaal, Slim en Uitnodigend" terecht gekomen.

Gekozen is om te werken met drie ‘labels’ (hoofdlijnen): Slim, Uitnodigend en Vitaal. Voor deze labels is beschreven hoe de gemeente Epe er in 2025 uit kan zien.

De komende jaren wil de gemeente Epe in samenwerking met partners en burgers dan ook werken aan:

  • lokale en regionale samenwerking
  • duurzaamheid en innovatie (Cleantech)
  • talenten benutten
  • vergrijzing verzilveren
  • vitale centra
  • recreatie en toerisme.

Om het gewenste toekomstbeeld te bereiken is een actieprogramma gemaakt met concrete acties die bijdragen aan het bereiken van het gewenste toekomstbeeld. In het actieprogramma is, naast de gemeente, ook een belangrijke rol weggelegd voor partners zoals (vertegenwoordigers van) ondernemers, het onderwijs, (maatschappelijke) instellingen en de regio.

Pagina opties