Nieuwe website

We hebben een nieuwe website en zijn daar best een beetje trots op. De site heeft een andere structuur; de meest gezochte informatie (toptaken) staat centraal, de teksten zijn korter en eenvoudiger en er zijn duidelijke actieknoppen. We denken dat de nieuwe site het u makkelijker maakt om informatie te vinden en online een aanvraag te doen. Wat vindt u ervan? Laat het ons weten. U kunt eenvoudig een reactie achterlaten als u ergens tegenaan loopt of iets mist. Dit kan via ‘Uw reactie’ (rechts bovenin). Met uw input kunnen wij de site verbeteren.

Achtergrond informatie

Kleiner en sneller

De nieuwe site is kleiner en sneller. Minder pagina’s om te beheren, dus meer tijd om de belangrijkste informatie actueel te houden. Bovendien laadt de site nu sneller.

Toptaken

De nieuwe site van gemeente Epe is een zogenaamde Toptakensite. Toptaken zijn die zaken waarvoor de meeste mensen hebben aangegeven naar de website te komen. Toptaken zijn bijvoorbeeld om informatie over afvalinzameling te zoeken, een melding te doen, een bestemmingsplan op te zoeken of wanneer ze een nieuw paspoort of rijbewijs moeten aanvragen. Door ervoor te zorgen dat die informatie goed op de site staat, hebben we het meeste ‘webverkeer’ te pakken. We hebben de toptaken eind februari uitgevraagd met een enquête en we hebben hiervoor natuurlijk ook de statistieken van de website bekeken. Toptaken wisselen natuurlijk regelmatig. Denk aan WOZ-waarde in het voorjaar, bladkorven in de herfst, strooiroutes in de winter. We passen hierop onze site aan.

Structuur

Om de structuur te bepalen, deden we een oproep via social media aan inwoners om ons hierbij te helpen. Met een aantal inwoners hebben we in maart gekeken wat de meest logische plek is om informatie te gaan zoeken. Op basis hiervan hebben we de website ingericht.

Feedback

Door een reactieknop aan te bieden, hopen we belangrijke informatie te krijgen waarmee we de site nog verder kunnen verbeteren. Binnenkort gaan we nog een gebruikersonderzoek uitvoeren om te kijken of mensen goed uit de voeten kunnen met onze nieuwe site.

Splashpagina

In overleg met de VVV hebben we een extra pagina voor onze website gezet. Hiermee kunnen we bezoekers van de gemeente Epe makkelijk doorverwijzen naar de VVV pagina. Inwoners, die niet steeds deze pagina willen zien, kunnen hiervoor eenmalig het vinkje zetten. Dan kunnen ze in het vervolg meteen door naar de website.

Pagina opties