Oproep voor interview “Vrijwilliger van de maand”

Kent u een vrijwilliger in uw omgeving die in aanmerking wil komen voor een interview “Vrijwilliger van de maand”? Meld hem of haar dan aan via [email protected] of [email protected]. Het gaat om vrijwilligers van alle leeftijden.

Acht keer per jaar wordt het persoonlijke verhaal van een vrijwilliger geplaatst in het weekblad Veluweland en op www.koppelepe.nl. In de rubriek “Vrijwilliger van de maand”  staat dan een vrijwilliger in het zonnetje met grote verdiensten voor de gemeenschap.

Verkiezing Vrijwilliger van het jaar

Aan het eind van het jaar kiest een jury uit de reeks van interviews de Vrijwilliger van het jaar. Het gaat in 2016 om de 15e verkiezing. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de dorpen in Epe en een onafhankelijk voorzitter. De organisatie is in handen van Koppel en Persburo Dick van der Veen (interviews) in samenwerking met de gemeente Epe. Meer informatie vindt u op www.koppelepe.nl.

Gemeente Epe ondersteunt het initiatief

De gemeente Epe ondersteunt dit initiatief volledig omdat vrijwilligers zorgen voor solidariteit, de basis van de ‘participatiemaatschappij’.

Wethouder Erik Visser hierover: “ik ben trots op wat er leeft en groeit in de Eper samenleving. Het is het gevolg van wat mensen zelf doen of zelf opzetten in de buurt of voor een grote doelgroep van het dorp. Vrijwilligers verrichten onbetaalbaar werk en leveren een onschatbare bijdrage aan de samenleving. Vrijwilligers willen zich inzetten voor wat en wie ze belangrijk vinden: hun sportvereniging, het milieu, ouderen, of een schone speelplaats. En er zijn mensen die er helemaal niet over nadenken, maar het vrijwilligerswerk zien als hun manier van leven. Indrukwekkend om te zien hoeveel jonge mensen in onze gemeente in vrijwilligerswerk actief zijn voor bijvoorbeeld hun medemens. Dat gebeurt bij de scouting, sportverenigingen, bij kerkelijke activiteiten, noem maar op. Het Jeugdlintje is tot 18  jaar. Individuele vrijwilligers van 18 tot en met 25 jaar komen we nog niet echt tegen bij de vrijwilligersprijs, terwijl het niet (alleen) gaat om het aantal jaren dat inwoners actief zijn. Hun activiteit kan innovatief  zijn of hun inzet is heel gewoon met een voorbeeldfunctie voor anderen of een bijdrage waarmee je iemands hartenwens vervult”.

Pagina opties