Succesvolle dialoogavond buitengebied

Dit item is verlopen op 11-04-2016.

Dinsdagavond 29 maart hebben 21 raadsleden en fractievolgers gesprekken gehad met zo’n 160 inwoners uit het buitengebied van gemeente Epe. Het was een positieve en constructieve avond waar zelfs al meteen oplossingen zijn aangedragen voor bepaalde zaken. In 18 groepen is gesproken over wat er leeft bij de inwoners en waar zij actie op willen zien van de gemeente. Uit de eerste gespreksronde van deze groepen kwam een top vier met onderwerpen.

In de tweede gespreksronde (gericht op nadere inventarisatie en oplossingen) spraken de raadsleden en inwoners verder over deze onderwerpen.

Verkeersveiligheid (openbare verlichting)

Dit is vaak een gedragskwestie. De invloed van de gemeente is dus helaas beperkt. Maar het zou fijn zijn als er meer controle en handhaving op dit punt zou komen. Verder vinden de inwoners de openbare verlichting niet geweldig.

Glasvezel in het buitengebied

Voor inwoners van het buitengebied een erg belangrijk item. Eén van de aanwezigen wist dat in andere gemeenten convenanten zijn of worden afgesloten. Met cofinanciering kom je dan al snel verder. Men wil graag duidelijkheid.

Communicatie tussen inwoners en de gemeente

De gemeente luistert te weinig vindt men. Mensen willen meer vooraf in gesprek zodat er meer draagvlak komt. Dus dit soort avonden wordt heel erg gewaardeerd!

Bedrijvigheid, de mogelijkheden en handhaving

We zijn trots op onze bedrijven, maar soms vergeten  we  aan andere belangen te denken.  Dat kan lastig worden. Daarom moet de omgeving meer betrokken worden bij bedrijfsuitbreiding en alles daar omheen.

De deelnemers vonden het vooral erg prettig om een keer hun verhaal te kunnen doen. We kregen veel enthousiaste reacties. Natuurlijk is iedereen die er bij was erg benieuwd naar het vervolg. De raadsleden moeten nu hard aan de slag om alles wat gezegd is te inventariseren, te koppelen en een vervolg te geven. De deelnemers aan de avond krijgen binnenkort een nieuwsbrief thuis met de uitkomsten, hoe nu verder en een uitnodiging voor een vervolgbijeenkomst.

Pagina opties