Uit de raad maart 2016

Dit item is verlopen op 26-03-2016.

De gemeenteraad heeft donderdag 17 maart weer enkele  besluiten genomen. Benieuwd waarover er gesproken is en wat de raad besloten heeft?

  • De raad heeft bij hamerslag besloten om het bestemmingsplan ‘Buitengebied, Nijbroekerweg 11, Emst’ ongewijzigd vast te stellen. Het plan voorziet in de uitbreiding van het agrarische bouwvlak.
  • Ook zonder verder gedachtewisseling heeft de raad besloten de verordening tot wijziging van de Algemene Subsidieverordening gemeente Epe 2015  vast te stellen. Met de wijzigingsverordening is een fout in artikel 19, lid 4 hersteld.
  • De gemeenteraad heeft besloten aan het bestuur van Stichting Proo een zienswijze bij de begroting 2016 kenbaar te maken. Met algemene stemmen heeft de raad via een amendement de door het college voorgestelde zienswijze nog aangescherpt.
  • De raad heeft besloten om de statutenwijziging van De Koekoek goed te keuren en daarmee een fusie  van De Koekoek en De Wieken mogelijk te maken. Met de fusie wordt beoogd de maatschappelijke functie en de bedrijfsmatige continuïteit van beide locaties te versterken. De vernieuwde stichting krijgt een neutrale naam “Sport- en Dorpscentrum Vaassen”. Beide accommodaties De Koekoek en De Wieken die onder de stichting vallen behouden hun huidige naam.
  • De gemeenteraad heeft  de beschikbare middelen in de programmabegroting 2016-2019 ten behoeve van de herinrichting van de openbare ruimte voor de westflank van het centrum van Vaassen beschikbaar voor het oostelijk deel van het centrum, inclusief het Marktplein. Dit om daarmee op korte termijn een versterking van de belevingswaarde en het verblijfsklimaat in het centrum van Vaassen te realiseren en ontwikkelingen in Vaassen te stimuleren en aan te jagen.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.

Pagina opties