Uit de raad

Dit item is verlopen op 29-04-2016.

De gemeenteraad heeft donderdag 14 april weer enkele  besluiten genomen. Benieuwd waarover er gesproken is en wat de raad besloten heeft?

De raad heeft bij hamerslag besloten om het tarief toeristenbelasting voor 2017 niet te verhogen.
De raad heeft de bestemming van de reserve kunst in de openbare ruimte hersteld zodat deze beschikbaar is voor aankoop van kunst in de openbare ruimte.

De rekenkamercommissie heeft geconstateerd dat de ICT en de informatievoorziening zich in Epe ontwikkelt van een interne en technische faciliteit voor de bedrijfsvoering tot een strategisch middel voor de organisatie in haar omgeving en van investeren in ICT naar renderen en verbeteren van ICT. De raad heeft unaniem besloten de in het onderzoeksrapport “ICT functie gemeente Epe” geformuleerde specifieke aanbevelingen over te nemen.

Verder is unaniem besloten om in het kader van een zogenaamde bestuurlijke lus het bestemmingsplan N794 (Heerderweg) gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch planologische regeling, waarbij aan de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitvoering wordt gegeven.

Op de  voorstellen van het college aan de raad over de beschikbaarstelling van een bijdrage voor de restauratie van de Dorpskerk te Vaassen en de Stimuleringslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting is de besluitvorming aangehouden. Hierover zijn in de raadsvergadering enkele amendementen ingediend waardoor de besluitvorming is uitgesteld tot 26 mei. De raad heeft wel  besloten in te stemmen met de principe aanwijzing van de activiteit Stimuleringslening gemeente Epe als activiteit in het algemene belang als bedoeld in de Wet Markt en Overheid. Er is gelegenheid voor het indienen van de zienswijzen.

Terugkijken raadsvergadering

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.

Pagina opties