16 december informatiepunt langdurige zorg en jeugd bij Lijn5(09-12-2014)

Dit item is verlopen op 17-12-2014.

Heeft u vragen over veranderingen in de AWBZ? Of over langdurige zorg en jeugd? Dinsdag 16 december tussen 14.00 – 17.00 uur staat er een informatiepunt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij Lijn5 Woldyne. Daar is een team aanwezig van het ministerie van VWS, van Lijn5 en van de gemeente Epe om uw vragen te beantwoorden.

Op 1 januari wordt een aantal taken op het gebied van zorg en jeugd van het rijk en de provincie overgeheveld naar gemeenten. Het ministerie van VWS is daarom een landelijke publiekscampagne gestart: ‘Nederland verandert, de zorg verandert mee’.

Als onderdeel van deze campagne trekt het ministerie van VWS het land in met een ‘mobiele vraagbaak’. Dit is een stand waar mensen hun vragen kunnen stellen aan het ‘Informatiepunt langdurige zorg en jeugd’ over de veranderingen in de AWBZ en de jeugd-GGZ. Deze ‘mobiele vraagbaak’ doet ook de gemeente Epe aan:

  • Wanneer: Dinsdag 16 december tussen 14.00 – 17.00 uur.
  • Waar: Bij het arbeidstrainingscentrum van Lijn5 Woldyne, Oenerweg 63, Epe.
  • Wie: Er is een team aanwezig van het ministerie van VWS, van Lijn5 en van de gemeente Epe om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u weten of de gemeente of de zorgverzekeraar vanaf 2015 verantwoordelijk is voor de zorg? Of wilt u weten hoe het overgangsrecht is geregeld? Of heeft u vragen over een Persoon Gebonden Budget (PGB)? Of wilt u weten wie straks verantwoordelijk is voor psychische behandeling in de jeugd-ggz, of voor persoonlijke verzorging? Kom dan gerust langs. Het kan handig zijn als u uw indicatie van het CIZ of Bureau Jeugdzorg meeneemt. Dan kunnen medewerkers van het Informatiepunt Langdurige Zorg en  Jeugd u beter van dienst zijn. Kijk ook eens op www.hoeverandertmijnzorg.nl.

Op deze website vindt u ook al veelgestelde vragen en antwoorden.