Aanleg glasvezel in Epe (15-01-2013)

Dit item is verlopen op 24-01-2013.

Wethouder Van Nuijs last twee glasvezels aan elkaarOp maandag 14 januari is Reggefiber gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Epe. Vaassen, Emst en Oene volgen later dit jaar. Wethouder Joop van Nuijs verrichte de officiële starthandeling. Naar verwachting zal het hele traject ongeveer een jaar in beslag nemen.

 

In Epe, Vaassen, Emst en Oene kozen genoeg mensen voor glasvezel om dit aan te leggen. Wethouder Joop van Nuijs van de gemeente Epe verrichte de officiële eerste starthandeling. Door de vorst mocht er niet gegraven worden, maar werd de starthandeling verricht in de wijkdistributiecentrale waar de wethouder twee glasvezels aan elkaar laste. In zijn toespraak benadrukte wethouder Van Nuijs de noodzaak van de komst van een glasvezelnetwerk in de gemeente Epe. “Ik vind het geweldig dat Epe, Vaassen, Emst en Oene worden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Ik zie veel mogelijkheden voor toepassingen via glasvezel. Zo wordt zorg op afstand eenvoudiger, maar ook thuiswerken en studeren. De aansluiting op glasvezel is echt een toegevoegde waarde aan de bestaande infrastructuur van Epe, Vaassen, Emst en Oene. We moeten voorbereid zijn op de mogelijkheden van nu en de toekomst.”

 

Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan van straat tot straat. Daarvoor is het nodig de stoep open te graven. Projectmanager Jan Jaap van Soest van Reggefiber: “We doen ons best om de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken. De samenwerking met de gemeente Epe is prima en we hopen dan ook dat de aanleg van het glasvezelnetwerk voorspoedig gaat verlopen.” Op de vraag waarom er in Epe wordt gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk zegt Van Soest: “De verbinding vanuit de hoofdcentrale met Epe is sneller te realiseren dan de verbinding met Vaassen. Daarvoor hebben we iets meer tijd nodig. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om te starten in Epe.” De exacte planning wordt in de komende weken bekend gemaakt op www.eindelijkglasvezel.nl/epe.

 

Informatiepakket

Ongeveer 4 weken voordat de graafwerkzaamheden in een straat starten, ontvangen bewoners een informatiepakket van Reggefiber. Hierin legt Reggefiber uit hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat.

Vragen en meldingen over de werkzaamheden rondom de aanleg van glasvezel?

Voor vragen en meldingen over de werkzaamheden rondom de aanleg van het glasvezelnetwerk in Epe kunt u terecht op emailadres: [email protected]. Daarnaast kunt u terecht bij Reggefiber: [email protected] en in de winkels van Reggefiber in Epe en Vaassen.

 

Huishoudens zonder een glasvezelabonnement

De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Reggefiber kosteloos. Het enige wat Reggefiber vraagt, is toestemming om een glasvezelaansluiting in de woning aan te mogen leggen. Wanneer de bewoner een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit meerdere aanbieders, namelijk Concepts, Kliksafe, KPN, Lijbrandt, Solcon, Telfort, Vodafone en XS4ALL.

 

Bericht: Reggefiber.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Reggefiber (www.reggefiber.nl)