Aanmeldingen Burgernet in Epe flink toegenomen(07-10-2014)

Dit item is verlopen op 12-10-2014.

De gezamenlijke wervingsactie om deelnemers te werven voor Burgernet (oude SMS alert) is succesvol verlopen in Gelderland. Per 1 juli 2014 is het aantal Burgernetters in Gelderland gestegen naar ruim 200.000 deelnemers. In de gemeente Epe hebben maar liefst 4.000 nieuwe deelnemers zich aangemeld voor Burgernet. In totaal doen nu 4.873 (14,8%) inwoners in onze gemeente mee. Burgemeester Hans van der Hoeve is blij met het resultaat, maar hoopt dat nog meer mensen mee doen en zich aanmelden voor Burgernet.

“Gezamenlijk kunnen we de gemeente Epe nog veiliger maken. Want hoe meer mensen mee doen, hoe groter de kans dat inbrekers worden opgepakt en vermiste personen worden teruggevonden. Samen zien we gewoon meer”, aldus de burgemeester.

Hoe werkt burgernet?

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een Burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven. Wie informatie heeft kan met het Burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties dankzij tips van Burgernetdeelnemers opgelost. Burgernet is niet anoniem. Maar het kost u niets, terwijl u een waardevolle bijdrage levert aan de veiligheid en leefbaarheid van de eigen wijk.

Een ramp, dan waarschuwt burgernet ook

Burgernet kan ook een belangrijk communicatiemiddel zijn wanneer de overheid of de hulpdiensten burgers willen informeren over bijvoorbeeld grote ongelukken, onbeheersbare natuurbranden, langdurige stroomstoringen enz.

Aanmelden

U kunt zich eenvoudig aanmelden voor burgernet op www.burgernet.nl.