Aanpak snelheid Oenerweg in Epe(26-08-2014)

Dit item is verlopen op 23-09-2014.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de realisatie van een asfaltplateau nabij Oenerweg 14. Dit asfaltplateau zorgt ervoor dat het verkeer al vroegtijdig op de Oenerweg moet afremmen en hierdoor met een aangepaste snelheid de woningen en instellingen passeert. Naar verwachting wordt het plateau eind september 2014 aangelegd.

De gemeente Epe heeft de afgelopen tijd meerdere meldingen van bewoners en instellingen ontvangen over de overlast van het gemotoriseerde verkeer op het gedeelte van de Oenerweg, tussen de Kweekweg en Hammerstraat. Naast meldingen over de hoge verkeersintensiteit en het vele vrachtverkeer, wordt volgens bewoners ook met een te hoge snelheid gereden. Het oversteken van de weg en het uitrijden van de inritten wordt daardoor als gevaarlijk en hinderlijk ervaren.

Verkeersonderzoek uitgevoerd

Naar aanleiding van de meldingen heeft de gemeente het onderzoeksbureau BVA Verkeersadviezen ingeschakeld om voor dit deel van de Oenerweg een verkeersonderzoek uit te voeren. Het onderzoeksbureau bevestigt in haar rapport de zorgen van de bewoners met betrekking tot de snelheidsoverlast. Het advies van BVA Verkeersadviezen is het aanleggen van een asfaltplateau op de Oenerweg ter hoogte van huisnummer 14-16. Het college neemt dit advies nu over.

Bekijk het plan (www.epe.nl > Actueel > Bekendmakingen > Verkeer en vervoer).