Aanpak verkeersveiligheid Burgerenk en Vegtelarij (22-04-2014)

Dit item is verlopen op 12-05-2014.

De gemeente Epe wil de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de wijken Burgerenk en Vegtelarij verbeteren. Hiervoor heeft de gemeente in concept een verkeersplan opgesteld met maatregelen. Dit verkeersplan ligt vanaf 30 april ter inzage op het gemeentehuis. De bedoeling is dat de maatregelen vanaf juli 2014 worden doorgevoerd. 

Het gaat om de volgende maatregelen:

Verlagen maximum snelheid

Zo wordt de maximumsnelheid in de wijk Burgerenk verlaagd naar 30 km/uur. Om deze lagere maximumsnelheid te ondersteunen worden er op de Klimtuin en Vleerveld verkeersplateaus aangelegd. In de wijk Vegtelarij geldt al een maximumsnelheid van 30 km/uur. Hier worden op de Willem Dreeslaan, Europalaan en Willem van Oranjestraat verkeersplateaus aangelegd. In de Willem van Oranjestraat worden tevens de bloembakken verwijderd. 

Parkeercapaciteit

Om de parkeercapaciteit te vergroten worden de parkeerverboden langs Kerkenveld en Schotakker gedeeltelijk ingetrokken. Hierdoor wordt de parkeercapaciteit in de wijk Burgerenk met 26 parkeerplaatsen vergroot. Verder worden er extra parkeerplaatsen aangelegd langs de Klimtuin, Schotakker, Slotgraskamp, Beekweide, Troelstrastraat, Willem van Oranjestraat, Buizerdstraat en Willem Dreeslaan. In de wijk Vegtelarij neemt de parkeercapaciteit hierdoor met 14 parkeerplaatsen toe en in de wijk Burgerenk met 20 parkeerplaatsen,

Eenrichtingsregimes

Om de toegankelijkheid te verbeteren en conflicten te vermijden worden er in de wijk Burgerenk op delen van de Klaverkamp en Oude Wisselseweg eenrichtingsregimes ingesteld, uitgezonderd voor fietsers.

Buurtwandeling Burgerenk en Vegtelarij

In het najaar van 2013 hebben in de wijken Burgerenk en Vegtelarij buurtwandelingen plaatsgevonden met bewoners, waarbij de knelpunten in kaart zijn gebracht. Op basis van deze informatie zijn maatregelen opgesteld die in het najaar van 2013 tijdens inloopbijeenkomsten aan de bewoners en belanghebbenden zijn gepresenteerd.  Deze maatregelen zijn nu verwerkt in het verkeersplan.

Wijkgericht werken

Om wijken in de gemeente Epe  sociaal, mooi, schoon, heel en veilig te houden is de gemeente in 2010 gestart met wijkgericht werken. Het achterliggende idee is dat het verbeteren van de leefbaarheid in de wijken en dorpen bijdraagt aan de sociale samenhang in de buurt en betrokkenheid van bewoners in een wijk bevordert.

Het plan zelf vindt u vanaf 30 april op onze website www.epe.nl > Actueel > Bekendmakingen > Verkeer en vervoer.