Aanslag gemeentelijke belastingen(22-01-2013)

Dit item is verlopen op 12-02-2013.

Begin 2013 ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen met daarin de WOZ-waarde van uw huis of pand. Op het aanslagbiljet staat waarvoor en hoeveel u moet betalen. Hieronder leest u meer.

 

Betaling

Nadat u het aanslagbiljet heeft ontvangen, heeft u zes weken de tijd om deze te betalen. Als u gebruik maakt van automatische incasso, dan wordt het verschuldigde bedrag in 12 termijnen van uw bankrekening afgeschreven. Maakt u nog geen gebruik van automatische incasso en wilt u dat nu wel doen? Geef dit dan door (via www.epe.nl > Digitaal Loket > (snel naar) formulieren > belasting (automatische incasso).

 

Hoe bepaalt de gemeente de WOZ-waarde?

De gemeente bepaalt de WOZ-waarde van uw woning volgens de regels van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ). Dat betekent dat de waarde is bepaald aan de hand van verkoopcijfers van vergelijkbare typen woningen. In de Wet WOZ staat ook dat de WOZ-waarde in 2013 moet zijn vastgesteld naar het waardeniveau van uw woning op 1 januari 2012. Dat betekent dat de ontwikkelingen in de woningmarkt na 1 januari 2012 geen invloed meer hebben op de WOZ-waarde voor 2013.

 

Wilt u de cijfers bekijken?

De verkoopcijfers die de gemeente heeft gebruikt bij de waardering van uw woning staan vermeld in het taxatieverslag (www.epe.nl > Digitaal Loket > (snel naar) WOZ-loket).

 

Kwijtschelding

Heeft u in 2012 kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen gekregen en is uw situatie niet gewijzigd? Dan krijgt u in 2013 automatisch kwijtschelding. U ontvangt dan een aanslagbiljet waarop de kwijtschelding direct zichtbaar is. Krijgt u een aanslagbiljet, maar denkt u dat u de belasting niet kunt betalen? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen. In de bijsluiter bij het aanslagbiljet staat hoe dit kan. U kunt via www.epe.nl – Digitaal Loket – (snel naar) formulieren – belasting (kwijtscheldingsformulier) het aanvraagformulier downloaden.

 

Wilt u nog meer informatie?

Meer informatie vindt u in Digitaal Loket. Wanneer u vragen heeft over uw aanslag of een afspraak wilt maken voor een persoonlijk gesprek, dan kunt u mailen naar [email protected]. Ook kunt u bellen met 14055 (dit is het volledige nummer). De eerste week nadat u de aanslag heeft ontvangen, kunt u terecht in de Publiekswinkel van het gemeentehuis. Het is raadzaam een afspraak te maken omdat onze afdeling Belastingen normaal vanuit Apeldoorn werkt. Na deze periode kunt u alleen op afspraak terecht.