Actie boodschappenpakket voor minima succesvol verlopen(30-01-2015)

Dit item is verlopen op 20-02-2015.

Afgelopen december konden inwoners van de gemeente Epe met een inkomen dat iets hoger ligt dan het wettelijk minimumloon, een extraatje krijgen. Inwoners met een inkomen tussen de 110% en 120% van het minimumloon (die niet in aanmerking kwamen voor de landelijke koopkrachtregeling) konden zelf een boodschappenpakket samenstellen bij de Buurtwinkels van Stichting Passerel in Epe en Oene. Deze actie is succesvol verlopen.

Ongeveer 26 huishoudens hebben inmiddels zelf een boodschappenpakket samengesteld bij de Passerel. Dit aantal kan nog oplopen, omdat mensen tot eind december de aanvraag konden indienen, maar een aantal aanvragen is in januari nog in behandeling. Die mensen krijgen dus nog een beschikking toegestuurd, waarmee ze een boodschappenpakket kunnen samenstellen.

Heeft u in januari een beschikking gekregen voor een boodschappenpakket? Dan kunt u in de maanden januari én februari nog een boodschappenpakket samenstellen bij de Passerel.

Eenvoudige procedure

Wethouder Erik Visser en Jack Boermans (clusterhoofd en verantwoordelijk voor o.a. de buurtwinkels van de Passerel) kijken tevreden terug op deze actie. Wethouder Erik Visser: “Een aantal mensen binnen deze doelgroep hadden we al in beeld, omdat zij ook in aanmerking komen voor de Schoolfonds en/of Meedoenregeling. Die mensen hebben automatisch een beschikking voor een boodschappenpakket gekregen. Maar we hebben door deze actie nu ook een aantal mensen bereikt, die wél tot deze doelgroep behoren, maar die verder nog niet bekend waren met de Schoolfonds en/of Meedoenregeling. Voor die mensen snijdt het mes dus aan meerdere kanten. Ook kregen we terug dat de procedure voor deze actie eenvoudig was. Mensen zijn vaak bang dat het veel gedoe is om een dergelijke aanvraag voor een boodschappenpakket in te dienen, maar dat viel reuze mee.”

Goede samenwerking

Jack Boermans: “Ook bij ons in de winkel zijn we positief over deze actie. Mensen leren de winkel beter kennen en ze nemen toch ook vaak wat extra boodschappen mee naar huis. Onze medewerkers konden prima met de procedure rondom deze actie uit de voeten. Het was een hele goede samenwerking op deze manier.”

Vervolg?

Of de boodschappenactie volgend jaar een vervolg krijgt, is op dit moment nog niet bekend. In de loop van dit jaar wordt het minimabeleid van de gemeente Epe opnieuw bekeken. Dan wordt daar meer duidelijk over.