Atleet Thomas van Laar Sporter van het jaar 2013(07-01-2014)

Dit item is verlopen op 20-01-2014.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis in Epe is maandag 6 januari de winnaar van de Sportprijs 2013 bekend gemaakt. Atleet Thomas van Laar uit Epe ontving deze prijs van de gemeente Epe uit handen van wethouder Jan Berkhoff. 

Atleet Thomas van Laar

Thomas van Laar (18) uit Epe werd in juni in Eindhoven Nederlands kampioen (outdoor) bij de junioren op de 800 meter. In februari werd hij op de 800 meter al 7e bij de Nederlandse indoor kampioenschappen voor junioren in Apeldoorn. Thomas nam ook deel aan het NK voor senioren in Amsterdam. Hij is lid van atletiekvereniging AV PEC1910 in Zwolle. Thomas van Laar was samen met twee anderen genomineerd voor de Sportprijs: met Kars Bonhof uit Epe (paardensport) en met Twan Wagenaar uit Epe (motorcross).

Ruiter Kars Bonhof

Kars Bonhof (16 jaar) is lid van Ponyclub en Rijvereniging W.E.T. (Wissel, Emst, Tongeren). Hij werd dit jaar Nederlands kampioen Z springen met pony Paddy Power. Daarnaast won hij vele andere landelijke wedstrijden of eindigde hierbij hoog in de ranking. Vanwege zijn goede prestaties is Kars opgenomen in het A-kader van Nederland. Dit betekent dat hij bij de beste ruiters van het land hoort en ook internationale wedstrijden rijdt voor het Nederlands team.

Motorcrosser Twan Wagenaar

Twan Wagenaar (11 jaar) doet al sinds zijn vierde aan motorcross en behaalde vele overwinningen. Hij werd al eens regio kampioen noord oost op zijn 50cc KTM motor en eindigde op verschillende Nederlandse kampioenschappen 50cc regelmatig in de top drie. Twan ging rijden voor het EMD racing team, stapte over naar de 85cc en nam ook deel aan Europese kampioenschappen.

Op de foto van links naar rechts: Twan Wagenaar, Kars Bonhof, Thomas van Laar en wethouder Berkhoff. Fotograaf Harold Makaske.