Autoluw, leefbaar en verkeersveilig centrum Vaassen(25-11-2014)

Dit item is verlopen op 03-12-2014.

Om het winkelcentrum in Vaassen verkeersveiliger en aantrekkelijker te maken heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag ingestemd met het gewijzigde verkeersstructuurplan voor het centrum van Vaassen. In het bijbehorende rapport ‘Verkeersplan structuurvisie centrum Vaassen’ staan de verkeersmaatregelen vermeld die nodig zijn om de hoeveelheid verkeer in en door het centrum te beperken.

De verkeersmaatregelen in dit rapport worden gefaseerd uitgevoerd en zijn naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 gerealiseerd. Besloten is om onderstaande maatregelen te nemen:

  • het gedeelte van de Dorpsstraat, gelegen tussen het marktplein en de Jan Mulderstraat, af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen. Hierdoor wordt het (doorgaand) gemotoriseerd verkeer zoveel mogelijk uit de Dorpsstraat geweerd en via de Laan van Fasna of via de “parkeerruit” om het centrum geleid;
  • de verbinding tussen het Marktplein en de Dorpsstraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer op meer dan twee wielen. Het marktplein is dan voor voertuigen alleen nog toegankelijk via de Torenstraat en de route Kerkweg  en (verlengde) Margrietweg;
  • het eenrichtingsregime op het gedeelte van de Dorpsstraat, tussen de Vicarieweg en de Jan Mulderstraat op te heffen;
  • de rijrichting van het gedeelte van de Dorpsstraat, tussen de Vicarieweg en Deventerstraat,  en de Vicarieweg wordt om te draaien;
  • het kruispunt Dorpsstraat – Deventerstraat – Julianalaan her in te richten, waarbij het verkeer op de Dorpsstraat in de toekomstige situatie voorrang krijgt op het kruisend verkeer vanuit de Deventerstraat en Julianalaan.

Inloopavond dinsdag 9 december 2014

Om bewoners en belanghebbenden beter te informeren, wordt op dinsdag 9 december een inloopavond gehouden in Vaassen. Van 19.30 uur tot 21.30 uur kan men terecht in Dorpscentrum De Wieken, Molenstraat 15 te Vaassen. Tijdens deze avond geeft de gemeente nader uitleg over de maatregelen in het rapport en wordt ook het ontwerp voor de nieuwe en verlengde Margrietweg gepresenteerd.

Inzage bij de publieksbalie

Het verkeersbesluit en het bijbehorende rapport ‘Verkeersplan structuurvisie centrum Vaassen’ van BVA Verkeersadviezen is vanaf 2 december 2014, voor een periode van zes weken, in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis van Epe. Op onze website is het verkeersrapport en verkeerbesluit vanaf 2 december te vinden onder www.epe.nl > actueel > bekendmakingen > verkeer en vervoer > verkeersplan centrum Vaassen.