Belangrijke post over uw nieuwe container!(16-06-2014)

Dit item is verlopen op 31-07-2014.

Medio juni verspreiden Circulus en de gemeente Epe informatie aan alle huishoudens in onze gemeente die eind augustus een nieuwe, extra container voor kunststof afval ontvangen. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten! U ontvangt een brief waarin staat wanneer de container bezorgd wordt. Ook staat hierin een persoonlijke code, die u kunt gebruiken als u zich af wilt melden voor deze container.

Container gratis bezorgd in augustus en september

De gemeente Epe start per 1 september met een nieuwe wijze van afvalinzameling. Daarom krijgen veel huishoudens een nieuwe container (grijs, met een oranje deksel) voor kunststof verpakkingsafval. De nieuwe container wordt in de laatste twee weken van augustus en de eerste week van september bij u bezorgd. U hoeft niet thuis te zijn om de container in ontvangst te nemen: de container wordt bij uw voordeur of in uw voortuin geplaatst. 

Bent u eind augustus afwezig of op vakantie?

Bespreek dan met uw buren, familie, vrienden of kennissen of zij de container op de juiste plek willen zetten. Probeer te voorkomen dat uw nieuwe container lange tijd op een ongewenste plek staat. Na ontvangst van de container kunt u deze gebruiken om lege kunststof verpakkingen te verzamelen.

Wilt u géén container voor kunststof verpakkingen?

De nieuwe container voor kunststof verpakkingen is niet verplicht. Wie geen nieuwe container voor kunststof wil, moet zich uiterlijk vrijdag 15 augustus afmelden met een persoonlijke code via de website www.circulus.nl/epe of de servicelijn van Circulus tel. 0900 9552. Uw persoonlijke code vindt u in de informatie die verspreid wordt. Als u geen container voor kunststof afval wilt, kunt u kunststof afval wegbrengen naar de inzamelcontainers voor kunststof bij de winkelcentra.

Wanneer wordt de nieuwe container geleegd?

Vanaf 1 september start de driewekelijkse inzameling van kunststof verpakkingsafval. De eerste inzameldata voor kunststof verpakkingsafval vindt u ook in de informatiebrief. Ook de inzameling van gft, restafval, glas, papier, blik en e-goed wordt driewekelijks. Eind augustus ontvangt u een nieuwe papieren afvalkalender met alle inzameldata voor 2014 én 2015.

Waarom deze nieuwe container?

De gemeente Epe wil de hoeveelheid restafval de komende jaren laten dalen. Op dit moment wordt 59% van het afval gescheiden. Door betere dienstverlening bij de inzameling, is de verwachting dat dit percentage stijgt. Dan komt de gemeente Epe dichterbij het gemiddelde percentage afvalscheiding in de regio (63%) en de landelijke ambitie van 65% afvalscheiding in 2015. Het scheiden van afval, waaronder kunststof verpakkingen, is belangrijk voor het milieu. Als er minder restafval is, wordt er minder afval verbrand en neemt de CO2-uitstoot af. Bovendien wordt het gescheiden afval gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. De ingezamelde kunststof verpakkingen worden in een speciale installatie gesorteerd en vermalen tot korrels. De kunststofverwerkende industrie gebruikt de korrels als grondstof. Hiervan worden nieuwe producten gemaakt zoals fleecekleding, tennisballen en nieuwe verpakkingen zoals flessen en flacons.