Ben Blokvoort Koninklijk onderscheiden(26-05-2014)

Dit item is verlopen op 14-06-2014.

Ben Blokvoort dacht na een succesvol jeugdkamp de jeugd af te leveren bij hun ouders, maar er stond hem een grote verrassing te wachten. Deze bijzondere vrijwilliger kreeg namelijk een Koninklijke Onderscheiding.

“U wordt gezien als een absoluut voorbeeld van een altijd positief ingesteld vrijwilliger voor de vereniging, een voorbeeld voor velen. U bent een gedreven en enthousiaste verenigingsman, alle verenigingen hechten grote waarde aan uw inzet,” sprak burgemeester Van der Hoeve gistermiddag. Heer Blokvoort is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje - Nassau.

De heer Blokvoort verricht al dertig jaar vrijwilligerswerk voor volleybalvereniging Blok EVC. Sinds 1984 is hij vormgever en verzorger van het drukwerk van het clubblad. Hij was daar ook jarenlang redacteur en eindredacteur van. Verder was hij twaalf jaar lang scheidsrechter en vijftien jaar lang begeleider en coach van de jeugdteams. Vanaf 1990 is de heer Blokvoort voorzitter van de jeugdafdeling en voorzitter van de jeugdactiviteitencommissie.

Ook buiten de volleybalvereniging doet heer Blokvoort veel vrijwilligerswerk voor verschillende verenigingen. Zo is hij is vrijwilliger van de stichting Avond Rijwiel Vierdaagse, carnavalsvereniging De Rossumdaerpers, stichting Cavente en muziekvereniging Prins Bernhard. Verder is hij bestuurslid en vrijwilliger van Vaasaqua. (Fotograaf Hans van de Vlekkert)