Benieuwd naar de plannen rondom de Marktwand?(16-04-2013)

Dit item is verlopen op 23-05-2013.

Op woensdagavond 24 april was er een informatieavond in het gemeentehuis in Epe over de plannen rondom de Marktwand en het centrum in Epe. Iedereen kon vrij inlopen en vragen stellen aan de gemeente en de ontwikkelaar van de Marktwand. Via hen kunt u ook informatie krijgen over de plannen en hoe de procedures lopen.

Het ontwerpbestemmingsplan Marktwand en de bouwkundige ontwerpen voor de nieuwe Marktwand werden deze avond gepresenteerd, inclusief de daarbij behorende parkeergarage en een nieuw gebouw op de locatie tussen de Marktwand en de Lindenhove. Het ontwerpbestemmingsplan Marktwand Epe ligt nog tot en met 22 mei ter inzage. Dus tot die tijd kunt u reageren en een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen.

Inrichting openbare ruimte centrum

Ook de ideeën voor de nieuwe inrichting van de openbare ruimte van het centrum (onder andere het plein voor het gemeentehuis) waren tijdens de inloopavond 24 april te zien. Op dit voorlopig ontwerp kunt u vanaf woensdag 24 april gedurende zes weken reageren. Het ontwerp van de openbare ruimte is in samenhang ontwikkeld met de herontwikkeling van de Marktwand. Door de herinrichting van de openbare ruimte ontstaat een op elkaar afgestemde inrichting van het gebied waarvan een belangrijke kwaliteitsimpuls uitgaat voor een groot deel van de winkelacht in het centrum van Epe.

Beide onderwerpen zijn opgenomen in de ‘Structuurvisie centrum Epe’. Deze structuurvisie is in 2011 door de gemeenteraad van Epe vastgesteld.